Top 7 grappige tweets over het bijna failliete Amerika

Visualisatie schuld VS (Bron: NOS)

Je hebt rood staan, failliet gaan en Amerika. Het land heeft inmiddels een schuld van 14,3 biljoen dollar. Alleen het bedrijf Apple heeft al meer geld in kas dan de VS. Maar een crisis is afgewend: schuldenkampioen Obama mag nog meer schulden maken. De beurzen reageren opgelucht, maar op Twitter bleek vooral dat weinig mensen de schuldenlogica nog begrijpen.

Door meer schulden te maken (verhoging #schuldenplafond) kan #Amerika zijn AAA behouden. #snapernietsmeervan
@tw_travel

Misschien kan Obama Steve Jobs (Apple) om een lening vragen om die enorme schulden te gaan betalen
@superchargednl

Amerika en schulden gaan hand in hand. 400 jaar terug verhoogden Indianen het schuldenplafond al eens met uitgifte van 60 extra bisonhuiden.
@ludodeboo

Churchill over Amerika…: “America can always be counted to do the right thing after it has exhausted all other possibilities.”#schulden
@bsoenensvrt

Amerika geeft het goede voorbeeld: leen meer geld zodat je je schulden kunt afbetalen #huh
@mimaaike

Conclusie: zo meteen is het allemaal nog veel méér de schuld van de VS #schuldencrisis #verhoogd #plafond
@derazendebol

Sarah Palin was on fox news talking about the debt crisis. What the hell does she know about it? It has nothing to do with Russia.
@amduncan

Check ook deze animatie van de NOS, waarin het ontstaan van de schuldenberg wordt verklaard.

Lees ook:

Klimaatoptimisme blijkt hoax. 7 argumenten tegen Roy Spencer

Test jouw “Dromen voor de Wereld van Morgen”-kennis

Braziliaanse student zuivert water met doos en zon

Over de schrijver

8 reacties op “Top 7 grappige tweets over het bijna failliete Amerika”

  1. Jet betreft reeds aangegane schulden!! Die republikeinen zouden beter kunnen opletten bij het AANGAAN van schulden, niet bij het netjes AFBETALEN ervan. Ze lijken op dames die een maand gaan shoppen, links en rechts zich van alles voorzien, en dan schrikken als de creditcard afrekening komt en dan melden dat ze helaas niet gaan betalen aan de creditcard-maatschappij omdat ze met zichzelf een creditplafond hebben afgesproken…. Ik denk niet dat je daar dan mee wegkomt…..
   Dat verschil tussen aangaan en nakomen, DAT is wat republikeinen en veel reageerders niet begrijpen….

   Wat zou jij ervan vinden als je uit bezuiniging een maand je hypotheek niet betaald (!), WAARDOOR de bank kosten gaat maken om het toch van je te verkrijgen, en die kosten op jou verhaalt, en de volgende keer dat je je hypotheek verlengd, heb je een duurder rente-tarief omdat je meer risico draagt.

   DUURDER uit zijn DOOR BEZUINIGEN. Lekker logisch….

   Je kan beter opletten bij het aangaan van de verplichtingen EN door te investeren in waarde-creeerende activiteiten. (DAT is de werkelijke betekenis van het woord INVESTEREN)

   Amerikanen waren met dat laatste decenia-lang echt heel erg goed, daar zijn ze groot mee geworden! Nu zijn ze dat in snel tempo aan het afbreken. En niet met instemming van Obama! Die is met recht een soort burgemeester in oorlogstijd…..

 1. Het is wel duidelijk dat de meeste reaguurders er weinig van snappen….
  Obama koos niet voor het AANGAAN van meer schulden, maar om de schulden die je al HEBT netjes te betalen…..kwestie van fatsoen toch? En van een praktische geest. Als je dat namelijk niet doet, wordt het lenen duurder (zie Griekenland).

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020