Top Gear valt hard van voetstuk met item over Nissan Leaf

Cliff1066Tm Flickr
Foto: Cliff1066Tm, Flickr

Het autoprogramma Top Gear van de Britse omroep BBC is op heterdaad betrapt op misleiding van de kijker. Een uitzending van vorige week bevatte een item over elektrische auto’s. Een van de auto’s die getest werd, was de Nissan Leaf. De batterij was heel snel leeg en dus concludeerden de presentatoren dat elektrische auto’s niet de toekomst zijn. Terwijl achteraf bleek dat de lege batterij door het programma in scène was gezet. En dat is tegen de regels van de BBC.

De Nissan bevat veel elektronica die de batterij controleren. Wanneer deze leeg dreigt te raken volgen er waarschuwingen. Gebleken is dat Nissan de auto met volle batterijen afleverde, maar het programma liet de batterij tot 40 procent leeglopen voor May en Clarkson aan hun reis begonnen.

Lees verder op De Volkskrant.nl.

Lees ook:

Elektrisch rijden is schoon en goedkoop

Over de schrijver

4 gedachten over “Top Gear valt hard van voetstuk met item over Nissan Leaf”

 1. Sportieve reactie van Nissan. Ze hebben nu laadpalen gefixt voor Top Gear. http://www.topgearmagazine.nl/autonieuws/artikel/

  Een woordvoerder van Nissan: 'Mochten Clarkson en May in de toekomst nog eens dezelfde reis proberen te maken, dan zullen ze stuiten op een gloednieuw PodPoint-oplaadstation met hun naam erop. Er zitten twee stopcontacten in, dus ze kunnen tegelijk hun accu's bijladen. Dat is trouwens gratis voor eigenaren van elektrische auto's.'

 2. kennelijk wilde Nissan zich niet laten chanteren door de redactie van Top Gear om te betalen voor promotie van de Leaf.
  Het geld voor het programma moeten natuurlijk ergens vandaan komen.
  Maar op deze belachelijke verdraaiing van de werkelijkheid moeten we ze aanspreken

  mail ze top.gear@bbc.co.uk onderwerp don't lie about clean driving, correct the Leaf item

 3. en waarom is dat misleiding? Zouden er geen mensen bestaan die met een 40% tank op pad gaan? Doe je dit met een electrische auto net buiten range van .. je huis (of motel met oplaad station) dan ben je dus mooi de klos. niets misleidend aan, slechts een reëel screnario.

Reacties zijn gesloten.