Toscaans dorp te koop op eBay

Bron: nubui (Flickr.com)

De recessie maakt van veel mensen een financiële creatieveling: overal is wel een beetje geld te vinden. De Italiaanse overheid spant de kroon met één van haar bezuinigingsmaatregelen. Want door een dorp te verkopen, hoopt de overheid geld te krijgen om een deel van haar miljoenenschuld af te betalen. En dus hebben ze het verlaten dorp Pratariccia te koop gezet op eBay. Het Toscaanse dorp is verkrijgbaar voor de aantrekkelijke meeneemprijs van 2,5 miljoen euro.
Unieke kans
Het dorp ligt 40 kilometer ten oosten van Florence en bevindt zich 2850 meter boven de zeespiegel. De aankoop is inclusief de 25 gebouwen dat het dorp rijk is. Daarnaast heeft de nieuwe eigenaar het recht om meer te bouwen. “Het is een unieke kans om zelf een Toscaans gehucht te bezitten, zeker voor die prijs.”Dit zegt Carlo Magni, die de verkoop regelt. “Waar krijg je anders al die gebouwen, grond, panoramisch uitzicht en een eeuwenoude geschiedenis voor 2,5 miljoen euro?”
Niet onderhouden
Maar zoals het vaak gaat met een aanbieding, zit ook hier een addertje onder het gras. Het dorp is 50 jaar geleden verlaten en niet onderhouden. De bestaande gebouwen zijn ruïnes en er moet veel gerestaureerd worden. Dus luieren in de zon is er na aankoop van het dorp voorlopig niet bij.
Bron: Mashable en The Guardian
Lees ook
Griekenland kan eigen schulden afbetalen
Eetverbod helpt kinderen gezond eten
Onderzoek: groen is trendy

4 reacties op “Toscaans dorp te koop op eBay”

  1. Apart, er staat Finenze ligt 40 kilometer van Florence, maar Florence is Firenze? Is dit dorpje vernoemd naar de hoofdstad o.i.d. Klinkt wel cooler dan de hoofdstad zo'n verlaten gebied!
    Even voor de duidelijkheid in Italië noemen ze Florence Firenze, Firenze is dus de hoofdstad, voor zover ik weet geen verlaten dorpje?

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020