Toyota Prius beste bescherming tegen autodieven

Toyota Motor Europe, Flickr.com
Toyota Motor Europe, Flickr.com

Wil je niet bang zijn dat je auto gestolen wordt? Dan is het niet nodig om op goed verlichte plekken te parkeren of al je waardevolle spullen te verstoppen. Beter kun je een Toyota Prius kopen. Die blijken namelijk lang niet zo interessant te zijn voor autodieven. Het Amerikaanse National Insurance Crime Bureau berekende dat 1 op de 78 auto’s die tussen 2008 en 2010 gefabriceerd zijn, gestolen worden. Voor de Prius geldt dat echter voor 1 op de 606 exemplaren.

Snel teruggevonden
Als de Prius wel gestolen wordt, dan wordt deze over het algemeen ook weer snel teruggevonden. 96,7 procent van alle gestolen Prius-auto’s worden teruggevonden. Het duurt gemiddeld nog geen 24 dagen voor een dief met een Prius in de kraag gegrepen wordt.
Nederlandse dief blijft ook op afstand
Ook in Nederland is de Prius niet populair bij autodieven. Waar een Volkswagen Golf in 2011 nog 1877 keer gestolen werd, werd er slechts 44 keer een Prius gepikt. Ook auto’s als de Seat Leon en de Renault Mégane waren met respectievelijk 255 en 150 diefstallen aanmerkelijk populairder dan de Prius.
Unieke auto
Het grote ‘probleem’ van de Prius zou te maken hebben met het feit dat het een unieke auto is. De onderdelen van de Prius kunnen niet worden uitgewisseld met die van een andere auto. Daardoor is er maar een kleine markt voor de onderdelen. Autodieven verdienen hun geld vaak door auto’s te strippen en de onderdelen door te verkopen. Met de Prius zouden ze slechts een kleine afzetmarkt kunnen bedienen, waardoor ze minder makkelijk en minder snel geld kunnen verdienen.
Bron: Treehugger, Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit
Lees ook:
Zo verdien je aan duurzame energie
Overstap naar elektrisch rijden beperkt geluidsoverlast en CO2-uitstoot, niet fijnstof
Zonne-auto’s trotseren droogste woestijn ter wereld

1 gedachte over “Toyota Prius beste bescherming tegen autodieven”

Reacties zijn gesloten.