Toyota Prius plug in hybride rijdt 151 km met 1 liter brandstof

Toyota Plug-in Hybride. Foto: Janitors, Flickr
Toyota Plug-in Hybride. Foto: Janitors, Flickr
Toyota bedacht een aardige stunt om zijn nieuwe Prius plugin hybride te promoten. Het bedrijf liet teams van verschillende Amerikaanse groene bedrijven en projecten tegen elkaar strijden om zo zuinig mogelijk te rijden met een Toyota Prius plug in hybride. De auto haalde indrukwekkende resultaten. In een van de races reed de Prius met een verbruik van 1 liter per 151 km, gemeten over een afstand van 800 km. En sommige teams verbruikten helemaal geen benzine.
De Prius plug in hybride kan je anders dan vorige versies van de auto ook met het stopcontact opladen. De auto heeft naast een gewone benzinemotor ook een elektrische motor waar je zo’n 25 km kunt rijden. De teams moesten minimaal 300 mijl (480 km) per week en 75 mijl (120 km) per dag rijden. Er was dus tijd genoeg voor de teams om tussendoor telkens de elektromotor op te laden.
Bij gewoon gebruik zal de Prius dus niet zo zuinig zijn als in de wedstrijd, maar desalniettemin biedt de auto veel mogelijkheden om fors minder (dure) benzine te rijden, zeker als je vaak korte ritjes rijdt. En dat wilde Toyota natuurlijk precies laten zien.
Bron: Kooiman autogroep, Linkedin-groep “elektrisch rijden”.
Lees ook
[adrotate group=”2″]
Zo ver kan je rijden met een elektrische auto of plug-in hybride
Palestijnse taxichauffeur maakt zelf elektrische auto voor €800

Over de schrijver

1 reactie op “Toyota Prius plug in hybride rijdt 151 km met 1 liter brandstof”

  1. Pingback: Elektrisch rijden: nieuwe auto's en trends voor 2015

Reacties zijn uitgeschakeld.