Transparantiekampioenen: AkzoNobel, DSM en Philips

Bron: Vincent_af, Flickr

Het meest transparant over de economische, milieu- en sociale resultaten van hun bedrijfsvoering zijn – net als vorig jaar – AkzoNobel, DSM en Philips. Dat is de uitkomst van de Transparantiebenchmark 2012. De drie ondernemingen dingen mee naar de Kristalprijs voor beste maatschappelijke verslaggeving. Deze prijs is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) en de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).
De Kristal wordt overhandigd aan de onderneming die het hoogst eindigt op de Transparantiebenchmark 2012. Dit is een jaarlijks onderzoek van het ministerie van EL&I naar de inhoud en kwaliteit van maatschappelijke verslaggeving onder de circa 500 grootste Nederlandse ondernemingen.
Met de Transparantiebenchmark meet het ministerie de transparantie in maatschappelijke jaarverslagen en probeert daarmee de prestaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) te stimuleren. Het blijkt dat bedrijven die zijn opgenomen in de Transparantiebenchmark hun daadwerkelijke MVO-prestaties verbeteren. De kopgroep van de benchmark scoort ook dit jaar weer hoog. De verwachtingen zijn hooggespannen. De jury kiest de winaar uit de top drie.
Bron: Transparantiebenchmark en De Kristalprijs
Lees ook:
Hoge energienota? De Windcentrale zorgt dat jij profiteert van goedkope windstroom

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020