#TreeTag maakt het belang van bomen zichtbaar

Weet jij hoeveel zuurstof die ene boom bij jou in de straat levert? Of hoeveel liter regenwater hij vasthoudt? Een zogenaamde ‘TreeTag’ vertelt je hoe belangrijk de boom bij jou in de buurt is. Heb jij er al een gespot?

Een TreeTag is een duurzaam geproduceerd poster dat vertelt wat die ene boom om de hoek oplevert voor mens en maatschappij. Op die manier wordt aandacht gevraagd voor het belang van bomen. De posters worden op meer dan 150 locaties verspreid door Nederland, België, Engeland en Zweden.

Voordelen

De kans is groot dat je best wel weet hoe gezond bomen zijn, maar toch zetten we nog even op een rij wat de voordelen zijn. Bomen:

  • Filteren fijnstof
  • Onttrekken CO2 uit de lucht
  • Slaan koolstof op
  • Vangen regenwater op
  • Produceren zuurstof

Het belang van bomen

De organisaties Treeconomics en Pius Floris Boomverzorging hebben de handen ineengeslagen. Jan Willem de Groot, franchisemanager bij Pius Floris Boomverzorging zegt tegenover RTV Zwolle: “Bomen zijn essentieel voor leefbare steden. Zeker in het licht van klimaatverandering moeten we veel zuiniger zijn op de bomen die we hebben.” Volgens De Groot beseft het grote publiek niet altijd hoe belangrijk bomen zijn. Met #TreeTag hopen de twee organisaties daar verandering in te brengen.

Treetag

#TreeTag

Met behulp van speciale software wordt de financiële en maatschappelijke waarde van een individuele boom of een bomenbestand berekend. Dat levert unieke data op voor beleidsmakers, planologen en boombeheerders. Wil je ook meedoen aan deze actie? Je kan een TreeTag bestellen via de website van Pius Floris Boomverzorging. Hang ‘m aan je lievelingsboom, maak een foto en verspreid het via social media met #TreeTag!

Heb jij al een TreeTag gespot bij jou in de buurt? Laat ons weten in een reactie! Wil je verder lezen over bomen? Laat je inspireren door Roeland: hij plant duizenden bomen in Kenia (van zijn eigen spaargeld). 

Over de schrijver

1 gedachte over “#TreeTag maakt het belang van bomen zichtbaar”

Reacties zijn gesloten.