Trends: wat eten, drinken en dragen we in 2018?

Wat staat ons te wachten in 2018? We selecteerden een aantal interessante trends voor je op het gebied van eten & drinken, mode & cosmetica, wonen & interieur en reizen. We zijn reuze benieuwd welke aanvullingen jij nog hebt.

Eten & Drinken

We kunnen concluderen dat er drie kernwoorden zijn die centraal staan voor de trends op het gebied van eten & drinken in 2018. Deze zijn plantaardig, (hyper)lokaal en gezond eten.

Plantaardige burgers

Plantaardig eten is al een paar jaar in opkomst, maar we verwachten dat het in 2018 echt doorbreekt. In restaurants eten we plantaardige gerechten geïnspireerd op recepten uit India of het Midden Oosten, maar dan wel met (hyper)lokale ingrediënten. Thuis koken we steeds vaker met linzen, quinoa of bonen: De perfecte basis voor een plantaardige burger, gezond en boordevol proteïne. Er zijn inmiddels heerlijke plantaardige vleesvervangers op de markt, die door innovatieve technologie steeds meer op echt vlees gaan lijken, qua uiterlijk en smaak.

Superpoeders

In 2018 is het doodnormaal dat we ‘super poeders’ gaan toevoegen aan shakes en koffie. Denk aan eiwitten, maca, kurkuma of spirulina. Ze geven je smoothie of koffie een extra bite en jou een energie- en vitamineboost.
Trends Groene Smoothie Met Super Poeders

Mode & Cosmetica

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit de modewereld. Natuurlijk is de mode-industrie een van de grootste vervuilers, maar er komen steeds meer merken met eerlijk geproduceerde kleding van natuurlijke materialen.

Back to nature

In 2018 verlangen we naar eenvoud, als een reactie op de dagelijkse overdaad die op ons afkomt. We zoeken mode-items die tijdloos zijn en gemaakt door vakmannen en –vrouwen, die daar een eerlijke salaris voor hebben gekregen. Er is opvallend veel donker denim te koop. Denk hierbij aan jurken, spijkerbroeken en tops van spijkerstof. Alles kan, zolang het er maar elegant en gekleed uitziet.

Plantaardig leer

In lijn met meer plantaardige voeding, komen er in 2018 ook steeds meer plantaardige mode-items op de markt. Denk daarbij aan handtassen of schoenen van ananasleer, maar er zijn ook plantaardige alternatieven voor wol of bont. Net als in de voedselindustrie wordt technologie in de mode ook steeds belangrijker. Door zogenaamde bio-engineering komen er ook steeds meer stoffen van bijvoorbeeld plastic-afval of van zeewier op de markt.
Trend Natuurtinten

Zonder chemicaliën

Vergelijkbaar met de gezondheidstrends voor voeding is er ook steeds meer vraag naar natuurlijke cosmeticaproducten, zonder micro-plastics of chemicaliën. De producenten bieden in 2018 steeds meer alternatieven aan en de lijst met schadelijke ingrediënten, wordt steeds korter: Denk aan alcohol, hormoonverstoorders, parabenen, parfum etc. Het smeren van een natuurlijke crème, of make-up, hoort bij een gezonde levensstijl

Wonen & Interieur

Er is al langer een trend dat we steeds kleiner gaan wonen, maar dan wel comfortabel, stijlvol en duurzaam.

Minimalisme

Of je nu in de stad of daarbuiten woont, steeds meer mensen zoeken naar een vorm van minimalisme. We hebben te veel spullen en die ervaren we steeds meer als ballast. Dat is ook de reden dat micro-appartementen of tiny houses in 2018 nog populairder worden. Ze geven zowel vrijheid, als comfort.

Design

Veel mensen werken vanuit huis en gaan daar hun interieur op aanpassen. In 2018 straalt het interieur rust uit, door het gebruik van planten, hout, natuurlijke kleuren en duurzame vloeren. We denken ook beter na over wat we kopen. Als we iets willen hebben, zoeken we naar unieke producten in kleine oplages uit kleine conceptstores
Trend Werk En Prive Door Elkaar

Reizen

Op het gebied van reizen zijn er dit jaar een aantal opvallende trends. Er is een comeback van de gezinsvakantie en de treinvakantie door Europa. Doordat iedereen druk is, gaan gezinnen steeds vaker met opa en oma op vakantie. Een leuke manier om tijd met elkaar door te brengen en voor jonge ouders ook om een keer te kunnen uitslapen. Reizen in eigen land, veganistisch reizen, of ergens digitaal detoxen doen het eveneens goed. Tenslotte zijn er nog de fitte vakantie op de fiets, een yoga retreat, of een hardloop vakantie.
Natuurlijk zijn dit lang niet alle trends voor 2018, maar hopelijk heeft het overzicht je geïnspireerd. Heb jij nog andere ideeën? Laat het ons weten, dan kunnen we daar nog een keer induiken.
Lees ook:
Tiny House’je, boompje, beestje
Stella McCartney gelooft in een duurzame en eerlijke modewereld

Over de schrijver

1 reactie op “Trends: wat eten, drinken en dragen we in 2018?”

  1. Pingback: Stel een capsule wardrobe samen en combineer 37 items tot 80 outfits

Reacties zijn uitgeschakeld.