Dit tuinhuisje heeft uitschuifbare wanden

Dit tuinhuisje met houten en glazen wanden is ontworpen en gebouwd door Caspar Schols. Hij maakte het voor zijn moeder, zodat zij kon genieten van een hobbyruimte waar ze kon schilderen en mediteren.
Caspar had geen formele architectuuropleiding gevolgd toen zijn moeder vroeg om een tuinhuisje. Maar toch waagde hij een poging, en dat is goed gelukt. Het tuinhuisje ligt aan de rand van een vijver in de tuin van de ouders van Schols. Het is bijna volledig gemaakt van douglasshout (heeft van nature een hoge duurzaamheid en sterkte) en op het eerste gezicht ziet het eruit als een doorsnee huisje, maar niets is minder waar.
Maar Schols heeft de binnenste en buitenste wanden van elkaar gescheiden en heeft de buitenste wanden op lopers geplaatst. Op deze manier kunnen de muren naar binnen en naar buiten worden geschoven. Schols: “Ik wilde een zo flexibel mogelijk tuinhuisje maken, het liefst net zo flexibel als kleding.”
Bij slecht weer kunnen de wanden gesloten worden, zodat een warme en gezellige schuilplaats ontstaat met terrassen aan beide zijden. Maar juist bij warm weer zorgen de uitschuifbare wanden voor meer licht en biedt de binnenste glaswand bescherming tegen regen of wind.
Wat vind jij van dit tuinhuisje?

Over de schrijver