Deze items voor in huis kun je prima tweedehands aanschaffen

Tegenwoordig is struinen in de kringloop of online op zoek gaan naar tweedehands items behoorlijk populair geworden. Dat is, wat ons betreft, maar goed ook want op die manier dragen we allemaal een steentje bij aan een betere wereld. Je kiest immers voor hergebruik in plaats van voor het aanschaffen van nieuwe items.

Er is altijd een aantal items en meubels dat je wellicht liever nieuw koopt. Dat geldt bijvoorbeeld voor een matras waar je elke nacht op moet slapen of aan ondergoed, sokken en hoofddeksels. Maar: er zijn ook genoeg items voor in huis die je prima tweedehands kunt aanschaffen. Denk aan een wasmachine tweedehands kopen of aan een eettafel met stoelen. In dit artikel geven we je meer voorbeelden zodat je op zoek kunt gaan.

Houten meubels voor de woonkamer tweedehands kopen

Door de jaren heen zijn er zó ontzettend veel meubels gemaakt dat het zonde is om constant nieuwe meubels aan te schaffen. Met één rondje door de kringloop zie je al hoeveel tafels, stoelen, banken en kasten er zijn. Natuurlijk is niet alles direct je smaak, maar wanneer je even goed kijkt is de kans groot dat er wel iets tussen staat waar jij blij van wordt of waar je wat mee kunt.

Neem daarom eens goed de tijd en ga op zoek naar mooie houten meubels voor bijvoorbeeld je woonkamer. Er is van alles beschikbaar: van houten kasten tot aan mooie houten tafels en van plantenhouders tot aan bijzettafels. Het voordeel van tweedehands meubels is dat je er in verhouding weinig voor betaalt en dat je ze gemakkelijk op kunt pimpen naar eigen smaak. Door middel van do it yourself (DIY) heb je binnen no time een uniek meubelstuk met groen karakter.

Koelkasten, vaatwassers en ovens voor in de keuken

Een van de plekken waar je waarschijnlijk veel te vinden bent thuis is de keuken. Daar staan talloze apparaten die je wellicht dagelijks gebruikt. Denk aan de koelkast, maar ook aan de vaatwasser, de oven, een wasmachine of een koffiezetapparaat. Het zal je niet verbazen dat al deze items tweedehands te koop zijn én dat ze prima nog een ronde (of vaker) mee kunnen gaan.

Het leuke hieraan is dat je vaak ook nog eens totaal andere apparaten en items tegenkomt dan die je nu nieuw in de winkels kunt vinden. Denk bijvoorbeeld aan een tweedehands Amerikaanse koelkast waar je lekker veel in kwijt kunt of aan een vintage koffiezetapparaat in van die jaren 70 kleuren dat na een goede schoonmaakbeurt weer als nieuw is. Let er wel op dat dergelijke oude apparaten niet meer energie verbruiken dan nieuwe apparatuur, zodat je alsnog duurzaam bezig bent.

Tweedehands en vintage kleding voor een prikkie

Uiteraard mag tweedehands kleding niet ontbreken in dit artikel. Met de komst van diverse verkoopplatformen zoals Vinted is het shoppen en verkopen van tweedehands kleding heel populair geworden. De torenhoge inflatie zorgt er voor veel mensen voor dat ze net wat minder te besteden hebben. Waarom zou je in zo’n geval nieuwe kleding aanschaffen wanneer je ook broeken, truien en shirts als nieuw online of in de kringloop kunt kopen?

Daarbij geldt hier hetzelfde als bij meubels: er ís al zoveel kleding. Er zijn genoeg mensen die volledig nieuwe kledingstukken verkopen, omdat ze het nog nooit gedragen hebben. Naast het feit dat je duurzaam bezig bent en je het nodige geld bespaart, is het ook wel te gek om unieke vintage items te scoren die bijna niemand heeft. Er is voor iedere stijl wel tweedehands kleding te koop.

Shop tweedehands babyspullen: genoeg te vinden

Krijg je binnenkort een kindje of heb je plannen om het gezin uit te breiden? Ook dan is het goed om te weten dat je de benodigdheden voor een baby heel goed tweedehands kunt kopen. Een kindje is maar een korte tijd zo klein en jong, waardoor het zonde is om allemaal nieuwe kleding, meubels en andere items te halen. Een babybedje en een buggy kun je prima van iemand overnemen.

Dat geldt ook voor andere babyspullen, zoals kleertjes, sokken, schoentjes, speelgoed, boeken en ga zo maar door. Zelfs luierkussens, reiswiegjes, stoelen en volledige boxen kun je tweedehands aanschaffen. Eigenlijk kun je de hele babykamer vullen met hergebruikte spullen en meubels als je dat zou willen. Met een beetje upcycling hier en daar zien de spullen er vaak als nieuw uit!

Over de schrijver

1 gedachte over “Deze items voor in huis kun je prima tweedehands aanschaffen”

  1. Nog even over baby’s. Ook stoffen luiers kunnen diverse rondes mee. Klinkt misschien raar en vies maar dat is het niet. Omdat er papieren inleggers worden gebruikt en de stoffen luier er omheen gewoon in de wasmachine gaat. Driedubbel groen zou ik zeggen!

Reacties zijn gesloten.