Veel aandacht voor twitter-actie #voedseldank om geboycot eten bij Voedselbank te krijgen

#voedseldank actie. Foto: @boerenfluitjesNu Rusland Nederlandse oogstproducten boycot, wil twitteraar Ester van Aalst van een nood een deugd maken. Zij startte de actie #voedseldank. Het idee is dat mensen €10 storten. Met het geld kan vervolgens groente en fruit ingekocht worden voor de voedselbank. Voedselverspilling wordt zo voorkomen, boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun producten en mensen met een krappe portemonnee krijgen iets extra’s bij hun voedselpakket.

“Als boeren hun overschotten gratis moeten weggeven, staan ze straks zelf vooraan in de rij bij de voedselbank,” aldus Ester van Aalst in het Brabants Dagblad. Van Aalst is initiatiefnemer van #voedseldank. Zij verbindt al langer consument en producent met haar website boerenfluitjes.nl en twitter-account @boerenfluitjes. Doel van Boerenfluitjes is om gezamenlijk op zoek te gaan naar transparantie in de voedselketen. Deze actie past prima bij dat streven.

In de afgelopen drie dagen werd de hashtag #voedseldank al tientallen keren getweet. Een interview met Ester van Aalst komt vandaag in verschillende regionale kranten.

Je kunt de actie volgen via twitter via #voedseldank

Bron: Voedselbank Nederland, Boerenfluitjes

Lees ook
[adrotate group=”1″]
De verschrikkelijke waarheid achter voedselverspilling
Initiatiefwet neemt belemmeringen voor voedselbankdonaties van supermarkten weg

Over de schrijver

4 reacties op “Veel aandacht voor twitter-actie #voedseldank om geboycot eten bij Voedselbank te krijgen”

  1. Pingback: Dankzij actie #voedseldank krijgt Voedselbank 15.000 boycot komkommers

  2. Pingback: Twitter-actie #voedseldank nu halverwege succes » hetkanWel.nl

  3. Pingback: Tomaat, komkommer of paprika eten is nu een nationale heldendaad » hetkanWel.nl

  4. Voedselbank of niet, als elke Nederlander vanaf nu de hoeveelheid groente en fruit zou eten die een mens nodig heeft om gezond te blijven, zou die hele Russische boycot van groente en fruit alvast geen enkel probleem zijn.

Reacties zijn uitgeschakeld.