7 uitjes om het zomergevoel vast te houden

Voor veel mensen is de zomervakantie alweer (bijna) voorbij. Daarom maakten we een lijstje met 7 leuke uitjes waarmee je het zomergevoel zo lang mogelijk vasthoudt. Wandel bijvoorbeeld door heerlijk geurende heidelandschappen, leer alles over zonne-energie op het dak van het NEMO of struin over een tweedehands markt langs het IJ.

Grondstofjutten aan zee

Grondstofjutters
Afbeelding: Grondstofjutters

Wil je een dagje uitwaaien op het strand en tegelijkertijd een steentje bijdragen aan een schonere zee? Ga dan eens een dagje grondstofjutten op de stand bij Katwijk. Hier kan je bij verschillende standpaviljoens een juttas ophalen waarin je afvalt verzamelt terwijl je over het strand wandelt. Als je klaar bent, kan je je tas inleveren bij het strandpaviljoen en krijg je als bedankje een taartje, ijsje of kopje koffie. De grondstoffen worden vervolgens gebruikt om nieuwe strandproducten van te maken in de Zonnewerkplaats. Klik hier om daar meer over te lezen.

Wandelen op de heide

De heide staat op dit moment volop in bloei en dat zorgt voor prachtige paarse landschappen. Gelukkig zijn er verschillende plekken in ons land waar je dit mooie schouwspel kunt bewonderen. Natuurmonumenten maakte een handig overzicht van heideroutes, met onder andere een route over de schitterende Posbank op de Veluwe en door de duinen bij Callantsoog. Klik hier voor het overzicht van de verschillende heideroutes. De video hier boven is gemaakt door Kyle van Bavel op de Haterste Vennen bij Nijmegen.

Energie opwekken op het NEMO

Nemo
Afbeelding: Nemo

Op het dak van het NEMO in Amsterdam kan je terecht voor de gratis buitententoonstelling Energetica. Hier kan je de kracht van energiebronnen als water, wind en zon ervaren en spelen met de verschillende elementen. Maak bijvoorbeeld zelf een regenboog, wek energie op of ontdek hoe laat het is terwijl je zelf de wijzer bent van een levensgrote zonnewijzer. Verder kan je hier wegdromen in een gemakkelijke stoel met zonnepanelen, kijken naar sculpturen die bewegen in de wind en genieten van een mooi uitzicht op Amsterdam. Klik hier voor meer informatie over deze tentoonstelling.

Genieten op het Grachtenfestijn

Op 27 en 28 augustus is de vijfde editie van het Grachtenfestijn in Groningen. Tijdens dit duurzame evenement (mét UMEF & GreenKey certificaat) kan je genieten van muziek, eten, drinken, cultuur. Er is een grote parade van ruim honderd boten waaronder een aantal elektrische boten, zonneboten en een waterstofboot. Als je er heen gaat kan je ook de Trintella4green uitzwaaien. De bemanning van deze boot zal energieneutraal de wereld over varen terwijl ze aan boord plastic recyclen. Klik hier om meer te lezen over het Grachtenfestijn en de missie van de Trintella4green.

Stadstuinieren bij Wildernis

Workshop Stadstuinwikel Wildernis. Foto: Iris Van Vliet
Foto: Iris Van Vliet

De initiatiefnemers van stadstuinwinkel Wildernis willen de stad groener maken. Daarom verkopen ze de mooiste planten, tuinspullen en andere groene schatten. Daarnaast kan je er terecht voor thee, koffie en leuke workshops. De eerstvolgende workshop is op 6 september: Stadstuinieren, iedereen kan het. Tijdens deze workshop leer je welke planten geschikt zijn voor jouw tuin, terras, balkon of stoep en welke planten wintergroen én hufterproof zijn. Zo transformeer je jouw stadstuin in een groene oase. Klik hier voor meer informatie over deze workshop.

Het groene dak op bij ROEF (winactie)

Afbeelding: Roef
Afbeelding: Roef

De organisatoren van ROEF dromen van steden vol groene paradijzen boven ons hoofd. Groene daken zien er namelijk niet alleen heel idyllisch uit maar dragen ook bij aan meer biodiversiteit en een schonere leefomgeving. Op vrijdag 8 september kan je tussen 17:00 en 23:00 uur inspiratie opdoen op de 15 mooiste daken van Amsterdam. Hier ben je omgeven door groene vergezichten, cocktailbars en hottubs en word je verrast door muzikale hoogstandjes, verrekijker-voorstellingen, theatrale performances en groene innovaties.
Update: het festival is inmiddels helemaal uitverkocht.

Rondstruinen op een tweedehands markt

Ij-Hallen
Afbeelding: Ij-Hallen

De komende maand worden er weer een hoop tweedehands markten georganiseerd. Nu kan je daar natuurlijk je eigen spullen gaan verkopen, maar het is ook de ideale plek om in de laatste zomerzon nog heerlijke rond te struinen. Op zaterdag 16 en zondag 17 september kan je bij de IJ-hallen in Amsterdam terecht voor de laatste buiteneditie van dit seizoen. Met een beetje geluk vind je alvast een mooie warme herfsttrui terwijl de zon op je bol schijnt. Klik hier voor meer informatie over de IJ-hallen.

Verder lezen?

Heb jij meer zin in een leukste citytrip? Klik op de foto hier onder om naar ons lijstje met 10 hotspots in Tilburg te gaan.

Eethuis Twintig
Eethuis Twintig

Over de schrijver

1 gedachte over “7 uitjes om het zomergevoel vast te houden”

  1. Pingback: Vind een daktuin bij jou in de buurt! -

Reacties zijn gesloten.