Deze 3 merken maken fashion en accessoires van bijzondere materialen

Prachtige fashion & accessoires, uniek, niet vervuilend en eerlijk geproduceerd; dat is wat we willen. Steeds meer ontwerpers spelen in op die vraag en maken gebruik van upcycling. Daardoor zijn geen twee items meer hetzelfde.
Bij upcycling worden bestaande materialen voor de tweede keer gebruikt. Jassen, tassen, kleding of sieraden worden uit elkaar gehaald en de rits, knopen of stukken stof krijgen in een nieuw product een tweede leven. Duurzamer kan bijna niet.
Elsa van Papita.nl vertelt hetkanWEL het verhaal achter drie merken, die gebruik maken van upcycling.

De tassen van Beyond Retro

Een mooie, eerlijk geproduceerde tas is goud waard. We willen er een die jaren meegaat, bij (bijna) iedere outfit past en een goed verhaal heeft. Het merk Beyond Retro voldoet aan al deze eisen. Beyond Retro is het grootste vintage label van de UK en Zweden. Het mooie aan het merk is dat ze circulair werken.
Ze maken de tassen van restproducten, zoals tassen en kleding. Ze hergebruiken daarbij niet alleen de stoffen, maar ook de knopen, ritsen en andere onderdelen. En het resultaat is geweldig!
De tassen worden gemaakt in een fabriek in India. Daar heeft het bedrijf 85 full time medewerkers in dienst, die een goed salaris ontvangen.

Oorbellen van SORELLA Amsterdam

De Amsterdamse zussen Kim en Kirsten delen een achtergrond in de financiële wereld én een passie voor het maken van oorbellen. Onder de naam SORELLA Amsterdam verkopen zij handgemaakte oorbellen.
Eerst struinen de zusjes allerlei lokale organisaties af, op zoek naar geschikte materialen. Daar ‘stelen’ zij de mooiste stenen en kralen van oude kettingen en armbanden. Vervolgens begint het creatieve proces. Ze hergebruiken de kralen en stenen en verwerken ze in nieuwe oorbellen. En elk paar echt ‘one of a kind‘.

Jeans van Mud

In 2008 al, werd het Nederlandse modelabel  Mud Jeans opgericht met idealen voor een betere wereld. Om hun collectie jeans samen te stellen, worden oude broeken upcycled, hergebruikt of gerecycled. En het leukste is: als consument kun je hieraan meehelpen. Heb je een oude jeans liggen in je kast die je niet meer aan doet? Dan kun je deze naar Mud Jeans toesturen zodat zij jouw broek tot een nieuwe broek kunnen vermaken. Door dit te doen ontvang je ook nog eens 10 euro korting op je nieuwe Mud Jeans, hoe tof is dat?!
Heb je een favoriet merk, dat je graag met ons deelt? Laat het hieronder weten.

Over de schrijver

2 reacties op “Deze 3 merken maken fashion en accessoires van bijzondere materialen”

 1. Goeiedag,
  Ik zou graag mijn eigen werk onder de aandacht willen brengen.
  Van hergebruikte wollen dekens ontwerp en maak ik nieuwe producten. Onder andere geborduurde meditatie kussens. Maar ook poefen, slingers, boekomslagen. Eigenlijk ben ik overal voor in.
  Ik vind de dekens een prachtig materiaal, qua kleur, print en tastgevoel. Sommige exemplaren die ik gebruik zijn misschien wel bijna 100 jaar oud en nog steeds goed!
  Ik vind het een extra mooi aspect dat er ook ‘een verhaal’ achter iedere deken schuilt, wie heeft er onder geslapen, en waar is ie allemaal geweest.
  Hartelijke groet, Sanna Kaper

Reacties zijn uitgeschakeld.