Unilever doet plofkip in de ban

Foto: Faqt

Het dier hiernaast is een plofkip; een kip die door genetische manipulatie en doorfokken niet meer lijkt op een normale kip. Ze leven met vijftien tot twintig kippen op een vierkante meter in enorme stallen. Die moeten zeer goed worden geventileerd, omdat de kippen enorm veel warmte produceren. Waarom we deze kippen hebben? Omdat ze veel vlees produceren. De kipfilets in de supermarkt kunnen van plofkippen afkomstig zijn.
De plofkip heeft een ellendig leven. De kippen zijn vaak zo zwaar dat ze niet op hun eigen poten kunnen staan. Veel van deze kippen hebben hartproblemen doordat ze te snel groeien. Ook misvormde poten en gebruiken botten (door hun te grote gewicht) zijn eerder regel dan uitzondering. Gelukkig duurt het ellendige leven maar zes weken, dan is de plofkip groot genoeg om een filet te worden.
Er is ook goed nieuws: Unilever houdt op plofkippen te gebruiken in worstjes en andere vleesproducten. Nu McDonald’s en Olvarit nog.
Bron: Faqt
Lees ook
Dik kan ook gezond zijn
Hooikoorts: pollen nemen toe
Dik worden zit tussen je oren

Over de schrijver

1 reactie op “Unilever doet plofkip in de ban”

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020