De beste kado-ideeën voor een groene Sinterklaas

Bron: Hans Pama (Flickr.com)
Sinterklaas komt aanstaande zaterdag weer in ons land aan en dat brengt de nodige stress met zich mee. Niet alleen bij de stoute kindertjes, maar ook bij de ouders. Want houdt de Sint wel rekening met het milieu? Het is tijd voor deze ouders om ontspannen zijn komst tegemoet te zien, want Sint is milieubewuster dan men denkt. Hij houdt zich er zelfs veel mee bezig.
(Advertentie)
Goed voor je huid én je portemonnee: natuurcosmetica van Nonique.
Groene Sint
Deze hulpsint is inmiddels een oude bekende van onze Sint Nicolaas. Hij vraagt aandacht voor de situatie van cacaoboeren. Eind 2009 was nog maar 15% van alle chocoladeletters die verkocht werden duurzaam. Inmiddels is dat gestegen tot meer dan 95%. Hij vraagt daarom, ook namens Sinterklaas, om vooral te kiezen voor de duurzame chocoladeletter.
Upcycling
Cadeautjes geven is natuurlijk altijd leuk. Vooral als het je vak is, zoals bij de Sint. Maar cadeautjes geven is nog leuker wanneer je er de natuur mee helpt. Upcycling, het hergebruiken van afval waarbij een nieuw product ontstaat, is erg populair op dit moment bij de Sint. Zo heeft hij voor de liefhebber tassen van gerecyclede materialen als oude leren jassen, scheepszeilen en jute zakken. Maar ook een smartphone hoes van gebruikte brandweerslangen, fruitschalen van oude platen en speelgoed van gerecycleerde melkflessen. Het kan niet op dit jaar!
DIY
Wat let je om zelf de Sint een klein handje te helpen? Met DIY (do it yourself) kun je een heel eind komen. Misschien vraagt jouw broer wel een plectrum om nog beter gitaar te kunnen spelen. Als je nog een stapel oude pinpassen of bibliotheekkaarten hebt, kun je hele unieke plectrums maken met een ‘pickmaster’, te koop bij de betere hobbywinkel. En wil jouw moeder een scherm om voor het keukenraam te hangen? Maak oude dia-slides aan elkaar en zo heeft ze wel een heel eigen cadeau.
Groene Piet
We willen er nu liever nog niet aan denken, maar over een paar weken is de beste man ook weer vertrokken. En het blijkt dat er na 5 december veel oud elektrisch speelgoed in de vuilnisbak beland. Jammer, want dan kan het niet gerecycled worden. Daarom start Wecycle een campagne om iedereen te stimuleren na Pakjesavond oud elektrisch speelgoed in te leveren bij de gemeentelijke milieustraat. Groene Piet geeft het goede voorbeeld. Ook kunnen kinderen een verVanglijstje maken: hierop zetten ze welk speelgoed ze naar de milieustraat brengen na pakjesavond. Zo kan Sint met een gerust hart weer naar Spanje.
Bron: Oxfam Novib, Wecycle, Twisted Sifter, Green Jump
Lees ook
LA voert ‘Meatless Monday’ in
Klimaatverandering bedreigt je favoriete koffie
Geld verdienen met zonne-energie? Lees ons vernieuwde Dossier Zonnepanelen

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020