Upcycling: Maak van je overhemd een boxershort

Foto:  Carina Dolfing
Foto: Carina Dolfing

In de nieuwe economie wordt afval tot het minimum beperkt. Waar het kan, worden producten hergebruikt, gerecycleerd of wordt er een andere toepassing voor gevonden. Van Hulley vond een mooie toepassing voor gebruikte overhemden: de boxershort.

Het idee voor Van Hulley ontstond jaren geleden bij oprichtster Jolijn Creutzberg. Het favoriete overhemd van haar man was versleten bij de boord, maar weggooien was geen optie. In plaats van dat het overhemd ongebruikt in de kast bleef hangen, besloot Jolijn het een andere praktische toepassing te geven door het te verknippen en vernaaien tot een boxershort. Het idee voor Van Hulley was geboren.

Je kunt je eigen versleten overhemden insturen naar het Groningse werklokaal van Van Hulley. Je krijgt er dan een boxershort voor terug. De boxershorts worden genaaid door vrouwen die anders niet gemakkelijk aan het werk zouden kunnen. Dus je geeft jezelf niet alleen een kadootje, maar ook anderen help je met je aankoop.

Een boxer is eenvoudig online te bestellen via de website.

Bekijk het filmpje van Van Hulley hier:

Hier een reportage van RTV Noord over het bedrijf:

Zelf een boxershort maken van oude materialen? Je vindt heel wat instructievideo’s op YouTube, zoals deze:

Consuminderen kan iedereen

Soms is een beetje minder beter dan een beetje meer. Truien kun je hergebruiken door ze om te toveren tot wanten, van een tandpastadoosje kun je eenvoudig een cadeauverpakking maken en ook zelf wasmiddel maken is relatief eenvoudig. Al deze tips over consuminderen zijn terug te vinden op de dossierpagina Consuminderen.

[adrotate banner=”34″]

Over de schrijver

3 gedachten over “Upcycling: Maak van je overhemd een boxershort”

Reacties zijn gesloten.