Urban Tabby: de elektrische auto die je kunt downloaden en in een uurtje maakt

Urban Tabby. Foto: Osvehicle
Urban Tabby. Foto: Osvehicle
In 2014 komt de Urban Tabby op de markt, een nieuwe elektrische auto uit die je zelf in uurtje in elkaar kunt zetten. Je bestelt de onderdelen, download het bouwschema en je kunt aan de slag. En het mooiste: de auto kost tussen de 4.000 en 6.000 euro. Je hebt wel een stel handige handjes nodig, van jezelf of van je buurman. En een klusschuurtje, natuurlijk.

De Urban Tabby is ontwikkeld door OSVehicle. Maar anders dan bij andere autofabrikanten zijn de onderdelen en het maakproces geen geheim. De auto wordt ontwikkeld gemaakt volgens een open source model. Dat betekent dat iedereen mee kan werken aan de ontwikkeling, nieuwe ideeën en praktische oplossingen kan delen en zo de auto steeds beter kan maken.

De Urban Tabby is al een verbetering van een ouder model, de Tabby. Deze zelfbouw auto werkt ook prima, maar was wel erg basis en mocht niet op de openbare weg rijden. De opvolger mag dat wel.

De zelfbouw auto is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Deze winter komt er een hybride aandrijving (elektrisch en benzine) beschikbaar. Een volledig elektrisch motor kan binnenkort ook besteld worden.

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Hoeveel kun je besparen met elektrisch rijden?
Top 10 zuinige elektrische auto’s

Over de schrijver