Utrecht doet plastic waterflesjes in de ban

David Davis, Flickr.com
David Davis, Flickr.com
De gemeente Utrecht is de eerste ‘Kraanwatergemeente’ van Nederland. De gemeente schenkt al jaren kraanwater bij vergaderingen en verklaart dit ook te blijven doen.

“Kraanwater is gezond, kost niks en is veel beter voor het milieu dan water in flesjes. Die flesjes worden vaak honderden kilometers vervoerd in vrachtwagens en het is een berg afval” zegt wethouder duurzaamheid en milieu Mirjam de Rijk. De wethouder roept ook de horeca op om kraanwater aan te bieden. “Gelukkig doen al steeds meer cafés en restaurants dat, en durven mensen er om te vragen.”

Door wethouder De Rijk werd maandag het startsein gegeven voor de actie Stem voor Kraanwater. Dit is een initiatief van drinkwaterbedrijf Vitens. Via de website www.stemvoorkraanwater.nl kunnen alle gemeenten aangeven dat ze mee willen doen aan de actie.

De gemeente Utrecht telt inmiddels al 19 openbare drinkwatertappunten en binnenkort worden er nog twee geplaatst. De Rijk wil verder dat ProRail en de NS op alle perrons van Utrecht Centraal kraanwaterpunten te plaatsen. Prorail en de NS hebben beloofd dit te onderzoeken zodra de verbouwing van het station klaar is.

Bron: Gemeente Utrecht

Lees ook
39 tips om plasticvrij te leven
Schokkende video toont verstrekkende gevolgen van ons plastic gebruik
Brussel wil einde aan plastic tasjes in EU

Over de schrijver

4 gedachten over “Utrecht doet plastic waterflesjes in de ban”

  1. Ik vind kraanwater lekkerder als het meeste flesjeswater. Dat lijkt te komen omdat in het meeste flesjeswater relatief weinig mineralen zitten, ik vind het wat smakeloos. Bovendien zijn die extra mineralen in kraanwater gewoon gezond.

  2. Goed bezig Utrecht!
    Tip voor de NS! Onderzoek het VÓÓR de bouw klaar is. Dan hoef je straks de boel niet opnieuw open te breken/ verbouwen of te vertellen dat dat wel erg duur wordt.

Reacties zijn gesloten.