Utrechters ruziëen over impact van windmolens. Vergelijk hier de foto’s

Combi
Combi Van Foto’S Van Gemeente Utrecht (Links) En Buren Van Lage Weide (Rechts)

Windmolens blijven de gemoederen van Utrechtse burgers bezig houden. De gemeente wil een flink aantal molens in het industriegebied Lage Weide plaatsen. Ze verspreidde bewerkte foto’s waarmee burgers en politici konden zien wat de visuele impact van de nieuwe windmolens zou zijn. Een aantal bewoners die dichtbij het industrieterrein wonen, zijn het absoluut niet eens met de plaatsing van de windmolens. Zij verenigden zich in het bewonersplatform Buren van Lage Weide en kwamen met alternatieve visualisaties. Op deze foto’s lijken de windmolens veel hoger, en hebben ze veel meer impact op de leefomgeving, zoals huizen en het landschap. Om het nog ingewikkelder te maken is er nog een actiegroep gestart, Wij Willen Wind Nu. Deze groep Utrechtse burgers wil wél windmolens, en vind deze zelfs “duurzame iconen” voor Utrecht.
Wie heeft er nu gelijk? Oordeel zelf en bekijk hier de verschillende visualisatie van zowel de gemeente als van Buren van Lage Weide
[imagebrowser id=46]
De eerste drie foto’s zijn van de gemeente Utrecht, de laatste drie van Buren van Lage Weide.
Lees ook
Hollandse kaas een sprookje? Hier bestel je echt duurzame kaasjes
Utrechtse burgers spreken zich uit vóór windmolens
In sommige landen is windenergie al goedkoper dan kolenstroom

Over de schrijver

31 gedachten over “Utrechters ruziëen over impact van windmolens. Vergelijk hier de foto’s”

  1. Ja nog een domme reaktie:
   Men heeft het over slagschaduw. Die gedurende 17 dagen PER JAAR voorkomt gedurende hooguit 15 minuten. In dit geval 's avonds als de zon onder gaat. Er ligt op 400 meter een 4-sporige railverbinding. Die hoor je ook 's nachts bij de overheersende westenwind.
   Wel es van peakoil gehoord?
   http://www.peakoil.nl

  1. Helemaal eens, de afstanden zijn totaal niet met elkaar te vergelijken. En de foto van jouw link geeft een goed beeld dat de Buren van Lage Weide er niet ver naast zitten met hun visualisatie.

   1. In de gemeente-foto van mijn link is de afstand tot aan de dichtsbijzijnde turbine 1300 meter terwijl in de foto van de Buren een afstand van 650 meter is tot aan de turbine… ik denk dat de visualisaties van de Buren inderdaad vrij goed kloppen .

    1. in het plan staan de molens op 450 meter van de dichtsbijzijnde huizen. En dat is heel dichtbij. In Duitsland en in Frankrijk moeten ze minstens 1500 meter van de huizen afstaan.

 1. Gemonteerde foto's. De wiken staan op drie verschillende foto's in de zelfde stand. Wordt het dan toch zonnepanelen? Vandaag op mijn weerstation de "opbrengst" van de zon gezien. 100 watt/m2. Bij een rendement van 15% vang je dus 15 watt/m2. SJONGE HKW!

Reacties zijn gesloten.