Utrechtse burgers voeren actie vóór windmolens

8122951216 32E12Af22F
Foto: Epsos.de, Flickr

De gemeente Utrecht wil windmolens bouwen in Lage Weide, een industrieterrein aan de westkant van de stad. Veel burgers zijn echter tegen. De windmolens worden hoger dan de Domtoren en zouden het uitzicht bederven. Toch zijn er veel voorstanders van de molen. Ook zij zijn een campagne gestart om de bouw van de molens te steunen.

Volgens Freek Bersch, een van de actievoerders, zijn campagnes tegen windmolens “aan de orde van de dag. En heel vaak zijn ze succesvol.” Bersch en zijn medestanders proberen een ander geluid te laten horen en startten Wij Willen Wind Nu. Bersch: “We zijn een campagne vóór dit windpark begonne, om te laten zien dat heel veel mensen het een goed idee vinden om windmolens in Utrecht te bouwen. Dat het hoog tijd wordt om meer duurzame energie op te wekken.”
De gemeente Utrecht benadrukt dat de windmolens op z’n minst op 500 – 600 meter afstand van huizen gebouwd zullen worden.
Bron: gemeente Utrecht, burenvanlageweide, wij willen wind nu
Lees ook
Henk Kamp: wind- en zonne-energie uit buitenland halen
Zonnepanelen goedkoper door inkoopactie Natuur & Milieu
Zo verdien je geld met wind

Over de schrijver

90 gedachten over “Utrechtse burgers voeren actie vóór windmolens”

 1. Windmolens zijn gevaarlijke luchtkastelen en draaien alleen op subsidie!
  Als je je even verdiept in de materie, dan kom je erachter dat wat iedereen automatisch aanneemt, allang achterhaald is. Ik dacht altijd voor windenergie te zijn, maar ben er al gauw achtergekomen dat het een grote fabel blijkt te zijn, maar dan wel eentje die erg veel schade kan aanrichten, zolang mensen er nog rucksichlos in blijven geloven.
  Het bouwen van een windmolen kan juist leiden tot een hoger gebruik van fossiele brandstoffen en dus een hogere uitstoot van het broeikasgas CO2! Wind is zo grillig dat fluctuaties in de windelektriciteit moeten worden opgevangen door gasturbines, die een veel lager rendement hebben dan gewone elektriciteitscentrales.
  Naast overlast van geluid, verspreiding van fijnstof etc, vinden ook vele vleermuizen de dood bij deze windmolens.
  Meer info is makkelijk te achterhalen via Elsevier, NRC etc.
  Denk even na, trap niet in alle schone schijn van 'groene windmolens' en stop de verspreiding van deze subsidievretende turbines.

Reacties zijn gesloten.