Dit jaar een keer geen trui of sokken voor Vaderdag, maar wat dan wel?

Een origineel cadeau vinden voor Vaderdag is elk jaar een uitdaging. Je wilt iets geven waar je vader wat aan heeft, maar wat ook uitdrukt hoeveel je om hem geeft. Toch eindigen we vaak met een paar sokken of een boek, want een goed cadeau is zo lastig te vinden. Laten we daarom stoppen met cadeaus kopen, maar iets ondernemen.  
Als kind gaf je je vader een knutselwerkje. Op school was er een ware massaproductie van stereotype stropdassen, of eierdoppen met de tekst “papa je bent de beste”. Je vaders hart ging er sneller van kloppen, maar dat was toen. Nu kom je daar niet meer mee weg, tenzij je een begenadigd kunstenaar bent natuurlijk.

Vaders hopen op aandacht

Het blijkt dat vaders helemaal niet zo veel verwachten van Vaderdag. Slechts 30 procent wil graag een cadeau. De rest hoopt op wat extra aandacht, of gezelligheid. En zeg nou eerlijk, is iets samen ondernemen ook niet veel leuker dan een nieuwe onderbroek, een boek of een paar duurzaam geproduceerde sokken?
Vaderdag

Samen naar buiten

Als je vader een outdoor type is, kun je samen naar buiten gaan. Wandelen of fietsen is altijd goed, maar waarom huur je niet een keer een boot? Je kunt gaan zeilen, met een fluisterbootje door de Weerribben varen, je kunt gaan kanoën of met een fitte vader gaan SUP-pen op zee.

Cultuur en stedentrip

Als je vader een cultuurliefhebber is, bezoek dan samen een concert, tentoonstelling, galerie of maak een stadswandeling met een gids. Je kunt ook samen met je vader terug in de tijd en een stad bezoeken waar hij vroeger gewoond of gestudeerd heeft. Zo leer je misschien ook weer een hele andere kant van hem kennen.
Bridge Rotterdam Erasmus Blue 735790

Koken en lekker eten

Houdt je vader van koken? Kijk dan of je een kookworkshop kunt boeken, die je samen (of met je broers en zussen erbij) kunt doen. Houdt je vader vooral van lekker eten, boek dan een lunch of diner in een restaurant, kook zelf uitgebreid voor je vader, of organiseer een picknick met de familie.

Toch een fysiek cadeau?

Wil je toch een cadeau kopen voor je vader? Vraag hem dan wat hij echt graag zou willen hebben. Houdt je vader van lezen en heeft hij nog geen e-reader? Dan zou je hem daar heel blij mee kunnen maken. Of wat dacht je van een zonne-lader/lamp? Super duurzaam en gemakkelijk in gebruik. Voor vaders die zich af en toe helemaal willen afsluiten zou je een koptelefoon met noise-canceller kunnen kopen en voor de vaders die ’s middags graag een dutje doen? Een hangmat van bamboe.
Fijne zondag en geniet van de tijd met je vader.

Over de schrijver