6 bijzondere vakantieadresjes in Nederland

Ben jij nog op zoek naar inspiratie voor jouw vakantie of weekendje weg? Wie weet heb je dan iets aan dit lijstje van groene en bijzondere vakantieadresjes op eigen bodem. Zo kan je bijvoorbeeld kamperen bij de biologische boer, overnachten in een Hihahut of slapen in een tiny house. Natuurlijk zijn er nog veel meer idyllische plekken in ons land, maar deze unieke locaties wilden we je zeker niet onthouden.

Kamperen bij de biologische boer

Op de biologische boerderij Sonneclaer in Drenthe kan je gezellig komen kamperen tussen de dieren. Er scharrelen een aantal kippen rond, je kunt de schapen en de pony helpen voeren of de koeien melken. Als er kalfjes zijn mogen de kinderen helpen om ze te verzorgen. Na een paar dagen tussen al die lieve snoetjes voel je je vast en zeker beter dan toen je er aankwam. Meer informatie over kamperen bij de biologische boer vind je hier.

Op avontuur in het Groene Hart

Hihahut is een te gek logeerconcept waarbij je van de ene bijzondere hut naar de andere trekt. Je hoeft alleen je rugzak mee te nemen, want de vervoermiddelen en hutjes staan al voor je klaar. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een tandem of roeibootje om via de leukste dorpjes en groene paradijsjes bij je volgende bestemming te komen. Zo kan je o.a. slapen in de Sterrenkijker (te zien op de foto boven dit artikel), de Zonnepost mét dakterras of in een tent in een kas (te zien op de foto hier onder). Klik hier voor de site.
Hihahut

Proeven van het groene leven

Het Hof van Moeder Aarde is een camping in Gelderland die is gekocht door een groep mensen met een liefde voor groen. Iedereen heeft er een eigen woonplek en daarnaast is er een gemeenschappelijke woonkamer. Hun missie is om duurzaam, zelfvoorzienend en vriendelijk samen te leven. Daarnaast willen ze anderen graag laten proeven van het groene leven. Daarom kan je er gezellig komen kamperen en doen alsof je thuis bent in een yurt, caravan of tiny house. Klik hier voor meer informatie.

Lekker toeven in it Dreâmlan

Deze kindvriendelijke camping ligt middenin de Friese natuur, vlakbij het wonderschone Nationaal Park Lauwersmeer en de Waddenzee. Op deze minicamping kan je o.a. kamperen naast de lammetjes, overnachten in een retro caravan of slapen in een tent in het veld. Verder kan je een vuurtje maken op de overdekte vuurplaats, rond peddelen met de kano’s en eindeloos wandelen over historische paden in de omgeving. Klik hier voor de site van deze camping.

Onderzoeken in het Science Park

De Urban Campsite Amsterdam is een reizende camping die dit jaar is neergestreken op het Science Park in Amsterdam. Het thema van dit jaar is ‘The art of tech-living’ en je kunt er tussen 1 juni en 31 augustus komen overnachten in allerlei unieke kunstwerken en creaties. Je kunt er bijvoorbeeld slapen in een bubbel van biologisch afbreekbaar materiaal, een miniklooster met eigen eikenboom of een kastanjehouten oertent. De Campsite wordt voorzien van een aantal zonnepanelen en een zelfvoorzienend toiletgebouw en grenst aan een tuin die volgens permacultuur wordt ingericht. Klik hier voor meer informatie. We voegen donderdag een foto toe van de Urban Campsite want die wordt nu nog druk opgebouwd!

Overnachten in de Tiny Inn

Vanmiddag ontdekten we de Tiny Inn via het Instagram account van Expeditie Kram. Zij sliepen onlangs in dit ecologische huisje dat gebouwd is met veel liefde voor de natuur. Het paleisje staat vlakbij Amsterdam en middenin het groen. Je kunt er je eigen ontbijtje in elkaar flansen met lokale en organische producten en je krijgt twee fietsen tot je beschikking waarmee je door de prachtige waterlanden kunt zoeven voor je een duik neemt in het IJsselmeer.
Klik hier voor de site van de Tiny Inn en hier voor de site van Expeditie Kram, waar je hun review over dit plekje zeer spoedig kunt vinden. Wij zijn benieuwd!
Tiny Inn Door Expeditie Kram

De bovenste twee afbeeldingen bij dit stuk zijn van Hihahut en de onderste twee van Expeditie Kram.

Verder lezen?

Vorig jaar vroegen we de dames van Expeditie Kram hun favoriete vakantieadresjes met ons de delen. Klik op de foto om hun gouden tips te ontdekken.
Stortemelk Door Expeditie Kram

Over de schrijver