Val af door meer te eten. 8 tips

Foto: avlxyz, Flickr.com

Moeiteloos afvallen bestaat niet, maar niet getreurd: je metabolisme manipuleren om dagelijks toch veel calorieën te verbranden kan wel. Het metabolisme, ook wel stofwisseling genoemd, zorgt ervoor dat je lichaam stoffen uit eten en drinken opneemt en afvalstoffen goed verwerkt. Afvallen kan door je metabolisme op een natuurlijke manier te stimuleren. Door niet te vallen voor kunstgrepen, ben je verzekerd van een gezond resultaat.

1. Ontbijt altijd
Een stevig ontbijt brengt de stofwisseling op gang en verhoogt deze zelfs met 10 procent. Bovendien verkleint het ook nog eens de kans op diabetes, hartziekten en obesitas. Voorbeelden van een gezond ontbijt zijn volkorenbrood, een groenteomelet of yoghurt met muesli en vers fruit.

2. Snack (met mate)
Afvallen en snacken gaan prima samen: tussen maaltijden een snack eten van 150 tot 200 calorieën houdt de stofwisseling op gang, vermindert het hongergevoel en voorkomt vreetbuien. Goede opties zijn volkerencrackers, noten of groentesnacks.

3. Drink dagelijks groene thee
Groene thee bevat veel antioxidanten, waaronder catechine, een stofje dat vetverbranding stimuleert. Door dagelijks drie of vier glazen groene thee te drinken houd je je energie en vetverbranding op peil en vermijd je de middagdip die volgt op het drinken van veel koffie.

4. Eet meer pepers
Stimuleer je stofwisseling met hete pepers. Hete pepers bevatten veel capsaïcine, een chemisch stofje dat de lichaamstemperatuur tijdelijk omhoog brengt en de vetverbranding stimuleert. Verwerk ze in een salade of maak er een lekkere pittige marinade van. Ook lekker bij vlees of in een omelet.

5. Appeltje voor de dorst
Appels bevatten veel vezels en geven een vol gevoel. Bovendien kost het het lichaam veel energie om appels te verbranden, waardoor je er ook nog calorieën door verbrandt.

6. Kalkoen
Vervang een gewoon stukje vlees wat vaker door kalkoen. Kalkoen bevat veel proteïne, maar bevat geen vet en geen suiker. Het stimuleert de vetverbranding en helpt ook nog bij de opbouw van spieren. Ideaal als je ook aan het trainen bent.

7. Grapefruit
Niet iedereen is gecharmeerd van deze zure sinaasappel, maar het feit dat grapefruits de suikerspiegel verlagen en het lichaam dus minder vet opneemt, maakt veel goed.

8. Beweeg wat meer
Neem vaker de trap, til je benen tijdens het lopen extra hoog op, zwaai met je armen, doe oefeningen aan het aanrecht: de hele dag in beweging blijven zorgt voor een goede vetverbranding. Door wekelijks ook nog tenminste drie keer een flinke wandeling van een (half) uur te maken zit je helemaal goed.

Foto: avlxyz, Flickr.com
Bronnen: Livestrong.com, Green Life

Lees ook:
Vier verrassende natuurlijke vetverbranders
Krachtvoer: voeding zo goed als een geneesmiddel
Minder kans op borstkanker met appels en beweging
Duurzaam ondernemen. Dat levert op.

Over de schrijver