Val af met oeroude methode: eet teff

Injera, een Ethiopisch Teff product. Foto: quinn.anya, FlickrTV presentator Jelle Brand Corstius, bekend de serie “Van Moskou tot Moermansk”, wil af van zijn buikje. Zijn strategie: teff eten.

Teff is een graan dat in Ethiopië al eeuwen lang veel gegeten wordt. Op één van zijn reizen ontdekte Corstius dat hij de hele dag een vol gevoel bleef houden van de Ethiopische lunch gebaseerd op Teff.

“Teff is rijk aan langzaam verteerbare complexe koolhydraten die heel erg langzaam door je lichaam worden afgebroken. Dat verklaart het volle gevoel”, aldus Corstius.

Wat ik opmerkelijk vind is dat zo’n oeroud graan blijkbaar beter werkt dan een modern dieet. Lees hier zijn hele verhaal.

hetkanWel wordt gesponsord door een producent van Teff producten, Fitalong. Interesse? Hier vind je meer informatie.

Special “Verrot goed eten”

Een Happy Meal ziet er na een jaar nog precies hetzelfde uit. De hamburger vergaat niet, de frietjes blijven glanzend geel. Bacterieën, schimmels, muizen en vliegen laten het onberoerd, omdat er niks in zit wat de moeite van het eten waard is. Wat de natuur niet blieft, is voor ons ook niet geschikt. In deze special laat hetkanWel je zien hoe je goed kunt eten met voedsel dat wél verrot. In de keuken, in het restaurant, in de winkel en op je balkon — verrot goed eten is makkelijker te vinden dan je denkt.

Lees ook

Over de schrijver

1 reactie op “Val af met oeroude methode: eet teff”

  1. Pingback: Teff: langer sporten, beter afvallen met oeroud graan - hetkanWel.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.