Van A naar Beter met de fiets

Foto: Van Van Es, Flickr
Foto: Van Van Es, Flickr

(Gemaakt in samenwerking met bikester.nl) Iedereen moet regelmatig van A naar B zien te komen, zij het dagelijks, wekelijks of slechts af en toe. De ene stapt in de auto, een ander gaat carpoolen en weer een ander gaat met het openbaarvervoer. Dan zijn er ook nog een aantal die vol goede moed op de fiets stappen. Niet iedereen kiest echter voor het meest gezonde alternatief. Het is natuurlijk te begrijpen dat een afstand van 50 kilometer niet gemakkelijk lopend of fietsend te overbruggen is. Maar degene die voor elk klein stukje naar de auto grijpt moet zich toch nog eens achter de oren krabben. Want is dit nou wel zo goed voor je? En is dit wel goed voor het milieu?

Gezond en verantwoord

Duurzaamheid is de laatste jaren, gelukkig, een regelmatig terugkerend onderwerp geworden. Zo is dit bijvoorbeeld terug te zien in de stijging van de consumentenuitgaven voor duurzame voedsel en in allerlei maatregelen die door bedrijven getroffen worden. Deze lifestyle is echter nog niet bij iedereen doorgedrongen. Er zijn er nog velen die voor een klein stukje niet voor de benenwagen of fiets, maar voor het gemak van de auto kiezen. Niet alleen zijn de uitlaatgassen die hierbij vrijkomen slecht voor het milieu, ook is de minimale lichaamsinspanning niet bevordelijk voor de gezondheid. Het kiezen van oftewel wandelen of fietsen in dit soort situaties is een veel gezondere keuze.

De juiste keuzes maken

Natuurlijk begrijpt iedereen dat je niet altijd alles op de fiets of wandelend kan doen. Het is echter een verstandig idee om voor je vertrek eens even logisch na te denken of het nemen van de auto nu werkelijk nodig is. Is dit niet nodig, waarom zou je dan kiezen voor iets wat minder gezond én minder goed voor het milieu is? Zoals het bekend gezegde luidt: “de wereld veranderen begint bij jezelf”, en zo werkt het ook! Pak iets vaker de fiets naar de supermarkt en loop naar je werk als dit qua afstand mogelijk is. Ben jij zover dat je de wereld wil veranderen en voortaan gezond en verantwoord wilt gaan leven, dan kunnen wij dat van harte toejuichen. Mocht je nog geen goede fiets hebben, neem dan een kijkje op www.bikester.nl waar er keuze is uit een ruim assortiment. Zo kom jij ook gezonder, duurzamer en beter van A naar B(eter)!

Bron: bikester.nl