Van haver tot Gort: online winkel maakt biologisch goedkoper met uniek afhaalsysteem

(Gesponsorde partnerblog) “Het is een groot cadeau om samen te werken met mensen die zich inspannen om de wereld beter te maken. Niet beroepsmatig, maar vrijwillig. Gewoon mensen die bij jou om de hoek wonen en een ruilhandel in groenten hebben opgezet, of helpen de kinderboerderij schoon te houden, of wekelijks koken voor mensen in de buurt. En al deze mensen runnen ook een afhaalpunt van Van Haver tot Gort, de grootste online winkel voor biologische (houdbare) producten.”

Vera M. Verrips richtte puur uit praktische overweging Van Haver tot Gort op. Haar eigen behoefte om gemakkelijker en goedkoper aan biologische producten te komen, leidde ertoe om vrienden en bekenden bij elkaar te brengen om samen online een grote bestelling bij een groothandel te plaatsen. Terwijl zij “de boel organiseerde”, bleken er al snel veel meer enthousiastelingen met een eigen kring van mensen die lekker biologisch wilden eten, en zo ontstond een landelijk netwerk met meer dan 75 afhaalpunten (Haverpunten) in Nederland met tevreden klanten, verbonden door 1 online biologische winkel met een groots assortiment, en standaard korting op de adviesprijs.

Haver tot Gort

“Online bestellen kan natuurlijk altijd, maar uit duurzaamheidoverweging leveren wij 1 keer per maand aan de afhaalpunten. Daardoor besparen we duizenden transportkilometers per jaar t.o.v. reguliere webwinkels. In ons pakhuis zorgen we er, samen met mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt , elke maand weer voor de bestellingen in goede orde bij onze Haverpunten te leveren.

Vrijwilligers met een Haverpunt maken biologische producten toegankelijk voor iedereen in de buurt door maandelijks hun deur te openen zodat klanten hun bestelling kunnen ophalen. Soms bieden ze de mogelijkheid om iets te proeven, sommige klanten delen hun recepten met elkaar, of wisselen producten uit. Alles is dus heel lokaal, kleinschalig, en vooral menselijk, en dat maakt onze webwinkel uniek. Dit verbindend werken geeft me het vertrouwen dat iedereen een verschil kan maken, en dat voelt ontzettend rijk!”

Doe zelf mee: start een Haverpunt

Met een paar mede “bio-liefhebbers” in je buurt, kun je al je eigen afhaalpunt beginnen. Iedereen bestelt gemakkelijk online, en maar 1 keer per maand worden de bestellingen bij jou gebracht. Financieel en administratief ben je dus nergens verantwoordelijk voor. Het enige wat we van je vragen is om je enthousiasme over lekker en gezond eten uit te dragen in je omgeving, dan gaat het verder vanzelf!

Meer weten? Mail van Haver tot Gort of bezoek de website: www.vanHavertotGort.nl

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020