Van Hulley – van een oud overhemd naar een frisse boxershort

Van Hulley transformeert oude en versleten overhemden tot de mooiste boxershorts voor mannen en vrouwen. Dat is natuurlijk al een heel mooi concept, maar er steekt meer achter dit bijzondere kledingstuk. Van Hulley wil namelijk het talent van vrouwen benutten en ze op weg helpen naar een kansrijke toekomst. Initiatiefneemster Jolijn Creutzberg vertelt over hun belangrijke missie.

Van versleten overhemd naar persoonlijke boxershort

“Van Hulley maakt van je favoriete maar versleten overhemd of je miskoop bloesje een prachtige persoonlijke boxershort. De productie wordt gedaan door vrouwen met grote afstand tot de arbeidsmarkt. Zij doen bij ons werkervaring op en gaan met z’n allen naar school. (ROC Noorderpoort) Aan het eind van het jaar halen ze hun diploma en begeleiden we ze bij hun volgende stap richting hun droombaan.”
“We willen zo veel mogelijk vrouwen de kans geven op een volwaardige plek in de samenleving, door werk, scholing of anderszins. Dat is belangrijk omdat we veel talenten onbenut laten. Bovendien heeft iedereen recht op een kans om zijn of haar talent te benutten. Daar wordt de wereld echt mooier van.”

Vierde verjaardag

“Begin november bestonden we vier jaar en dat hebben we natuurlijk met elkaar gevierd. Op dat moment realiseer je je eigenlijk pas goed hoeveel er in die vier jaar al gebeurd is. Eigenlijk zijn we gewoon begonnen met boxers maken, maar is het verhaal door de jaren heen alleen maar mooier geworden.”
“De opleiding is daarin een heel belangrijk moment geweest. Vanaf dat moment (september 2014) hebben we jaarlijks een nieuwe groep vrouwen die we een steun in de rug kunnen geven. Het is zo mooi om te ziedaar ze terecht zijn gekomen. Zo hebben ze bijvoorbeeld een eigen bedrijf gestart, zijn ze een MBO-2 opleiding aan het volgen of hebben ze een betaalde baan gekregen. Het is echt ongelofelijk hoe ver je met zo’n idee kunt komen en hoe veel je op een eenvoudige manier kunt bijdragen in het leven van zoveel vrouwen.”
Lees verder op Voor de Wereld van Morgen

Afbeelding: Van Hulley
Afbeelding: Van Hulley

 

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020