Van Veldhoven (D66) groenste politicus

D66-Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven is door Natuurmonumenten uitgeroepen tot de Groenste Politicus van het afgelopen parlementaire jaar. Zij valt volgens de vereniging op door haar heldere en niet dogmatische inzet tijdens debatten in het parlement waar zij voortdurend pleit voor natuurherstel en voor bezuinigingen die het natuurbeleid zoveel mogelijk ontzien.

Betonnen muur

Van Veldhoven: “Ik loop vaak op tegen de betonnen muur van de coalitie, die bezig lijkt met een afrekening van natuur. Terwijl Nederlanders graag ontsnappen aan de stenen van de stad om te kunnen wandelen of fietsen in bossen en groenstroken. Maar ik blijf bij dit kabinet zoeken naar wat wel kan. Zo bereik je het meest.”

Natuurspiegel

De D66’er is een jaar Kamerlid en sprak in haar allereerste Kamerspeech over de verkoop van giftige dioxinepaling. Dat leidde tot een wetsvoorstel dat de vangst van paling in alle vervuilde gebieden verbiedt. Van Veldhoven maakt zich hard voor ontpoldering van de Hedwigepolder en uitvoering van het Kierbesluit, dat Nederland bij het niet nakomen van deze internationale afspraken veel geld kan gaan kosten. De sociaal-liberaal regelde eveneens meer geld voor agrarisch natuurbeheer uit het Europees landbouwbeleid. “Zo komt er toch meer geld voor natuur. Alle beetjes helpen. En dat doet het ook. Ik hou het kabinet een natuurspiegel voor. Bij het doorschuiven van een groene schuld naar de toekomst of het nakomen van internationale natuurverdragen. Ik blijf me hard maken voor de Nederlandse natuur,” aldus de sociaal-liberaal.

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020