Vandaag haalt fairphone 10.000 inschrijvingen voor echt eerlijke mobiel

8454776337 7E4Ed01557 Z
Foto: Fairphone, Flickr

Je koffie, chocolade en spijkerbroek is al fairtrade. Hoe zit het met je mobiel? De kans is groot dat de materialen waar jouw mobiel uit gemaakt is onder erbarmelijke omstandigheden en oorlogen, verkrachtingen en ander menselijk leed financieren. Gelukkig komt vanaf september waarschijnlijk de eerste fairphone in de winkels te liggen. En de interesse ervoor is groot. Duizenden mensen hebben zich al ingeschreven om het mobieltje aan te schaffen. En de 10.000ste inschrijver zal zich waarschijnlijk vandaag melden.
Lees ook
[adrotate group=”2″]
Eerste conflictvrije tin gewonnen

Fairphone ligt binnenkort in de winkels
Als je een telefoon in de winkel koopt is vaak helemaal niet duidelijk of deze op een eerlijke manier gemaakt is door mensen die er een net loon voor krijgen. Ook komen de metalen die nodig zijn voor de elektronica vaak uit conflictgebieden, zoals Oost-Congo. Het goud, coltan of koper in je smartphone financiert zo oorlog, verkrachtingen en ander menselijk leed.
De fairphone moet daar verandering in brengen. De organisatie wil dat alle stappen vanaf mijnbouw tot productie op een eerlijke en milieuvriendelijke wijze gebeuren.
Blijkbaar voorziet de telefoon in een behoefte: de teller van de organisatie stond vanochtend op 9.997 en hij blijft tikken…

Bron: Fairphone, The Atlantic

Over de schrijver

1 gedachte over “Vandaag haalt fairphone 10.000 inschrijvingen voor echt eerlijke mobiel”

  1. Koffie en cacao zijn helemaal niet fairtrade. Zolang dat spul uit Verweggistan komt is daar Shell voor nodig en die zoals je weet niet fairtrade.
    Maar 't is bijna op. Men doet z'n stinkende best de zaak te redden met schaliegas.

Reacties zijn gesloten.