Varkens en koeien in de woonwijk bekeren zelfs vegetariërs tot vlees eten

Ad5B9Dc5Ac
Hasna El Maroudi. Foto: Joop

Hoe ik van vegetariër naar die hard carnivoor naar flexitarische biggenknuffelaar ging. Door Hasna El Maroudi, redacteur Joop.nl.
In mijn vriendengroep worden steeds meer mensen vegetariër. Onder druk van hen – en door de prachtig confronterende campagnes van Wakker Dier – besloot ik geruime tijd geleden voortaan ook van vlees en vis af te blijven. De nieuwsstroom over zeeën die leeg worden gevist, paardenvlees dat bijkans zelfs nog in broccoli wordt gepropt en plofkippen die bijna uit elkaar klappen van chemische rotzooi, zijn ook mij niet ontgaan. Je wordt er moedeloos van en in mijn geval dus zelfs vegetariër. Althans, tijdelijk.
Want mijn liefde voor vlees is groot. Nog net geen plofkip groot, desalniettemin intens. Van de juicyness van dikke hamburgers tot kip parmigania, van de perfecte gehakballetjes tot mijn moeders overheerlijke lams-tajine. Voor vlees kun je me midden in de nacht wakker maken.
Goed, het vega-dieet is dus niet aan mij besteed. Door mijn algehele vleesonthouding sloeg ik zelfs even door toen ik het steakmes weer ter hand nam. Plots moest in iedere maaltijd en snack íets van vlees worden verwerkt en dat was toch echt niet de bedoeling. Mijn nieuwe plan van aanpak werd matiging door bewustwording. Maar hoe dan?
Rtemagicc Varkens.jpg
Foto: Joop.nl

In Rotterdam, op Katendrecht, heeft de organisatie Rotterdamse Oogst een nieuw project gelanceerd. Op een braakliggend terrein is een heus varkenskot gebouwd. Vanaf afgelopen zondag wonen daar Blonde Arie en Slome Japie, twee Bonte Bentheimer varkens. Arie en Japie worden gevoerd met het restafval van bewoners van de wijk (louter groente, vlees en vis is uit den boze) en over een jaar worden de twee diertjes geslacht en door de buurtbewoners samen opgepeuzeld. Met dit initiatief hoopt Rotterdamse Oogst dat men meer bewust wordt van waar ons vlees vandaan komt.

Lees het hele artikel op Joop.nl
Lees ook
[adrotate group=”2″]
De vier voordelen van minder vlees eten
Zo ziet onze vleesindustrie eruit (video)

Over de schrijver

1 gedachte over “Varkens en koeien in de woonwijk bekeren zelfs vegetariërs tot vlees eten”

  1. Pingback: 5 goede redenen voor het eten van vlees | hetkanWel.nl

Reacties zijn gesloten.