Grond die braak ligt vanwege de vastgoedcrisis is goed voor de stadslandbouw. Dit meldt Trouw vandaag.
Omdat er minder wordt gebouwd, weten gemeentes niet goed wat ze met hun grond aan moeten. Het verbouwen van eten wordt steeds vaker gezien als goede optie. “Zo geven ze hun ongebruikte grond nog een mooie bestemming,” aldus econoom Jan Willem van der Schans.
Roel Vollebregt, directeur van AM Vastgoed, een dochter van bouwconcern BAM: “Tot voor kort zat de landbouw de grootse plannen van de stad in de weg. Nu wordt de stadslandbouw geïntegreerd in de stadsontwikkeling. Het maakt wijken leefbaarder. En het maakt niet uit of het kijkgroen is of een wei met koeien.”
Stadslandbouw biedt mensen in de stad de kans om zelf groente en fruit te verbouwen, of het “om de hoek” te kopen. Het past bij de, volgens Trouw, “aanzwengelende hang naar lokaal en vers eten.”
Bron: Trouw
Lees ook
Je kind te dik? Zorg voor veelkleurig eten
Is biologisch eten echt gezonder?
Een schone onderbroek is van bamboe
Vastgoedcrisis is goed voor stadslandbouw
- Geplaatst door St. Maarten
- 6 februari 2012
- Leven
Over de schrijver

St. Maarten
Marten van der Meulen (St. Maarten) onderzoekt de andere kant van bekende verhalen, in de hoop dat de wereld anders, beter kan.
Ga naar alle blogs van deze auteur St. Maarten
Marten van der Meulen (St. Maarten) onderzoekt de andere kant van bekende verhalen, in de hoop dat de wereld anders, beter kan.
Ga naar alle blogs van deze auteur
1 gedachte over “Vastgoedcrisis is goed voor stadslandbouw”
Al die jaren dat volkstuinen en ander groen op de schop ging, zwegen die gretige projektontwikkelaars, Nu plots beweren ze groen "maakt wijken leefbaarder". Niet echt geloofwaardig zo'n windvanen.
Reacties zijn gesloten.