Veel duurzame energie is nu al rendabel

Duurzame energie is al lang rendabel volgens het IUCNL, de samenwerkingsorganisatie van de 35 in Nederland gevestigde leden van IUCN, de International Union for Conservation of Nature. Duurzame energie wordt echter op achterstand gezet door overheidssubsidies op fossiele brandstoffen. Als in de kostprijs voor fossiele brandstoffen als olie en gas ook de kosten voor hun vervuiling en bijdrage aan de klimaatverandering worden meegerekend, dan zouden veel vormen van hernieuwbare energie nu al economisch rendabel zijn.

Volgens IUCN NL toont het onderzoek van IPCC aan dat er op dit moment al genoeg technieken voorhanden zijn om de aarde op voornamelijk duurzame energie te laten draaien. Uit het rapport blijkt dat vooral sociaal-economische barrières de overstap op dit moment tegenhouden.

Dit rapport laat opnieuw zien dat vooral fossiele brandstoffen draaien op subsidie. Al eerder berichtte hetkanWel dat er 6 keer meer subsidie naar vuile energie gaat.

Bron: Duurzaam Nieuws

Lees ook:

6 x meer subsidie naar vuile energie

Hoe verdien ik geld met zonne-energie?

Over de schrijver

1 reactie op “Veel duurzame energie is nu al rendabel”

  1. Er moeten meer 'groene' leiders in de politiek komen zou ik zo zeggen. Subsidiestromen – als we die al zouden willen – worden voornamelijk beheerd en bepaald door nationaal en internationaal bestuur. Dus… vrienden van een leefbare planeet… laten we vooral zorgen dat onze boodschap goed over het voetlicht wordt gebracht. En ondertussen zoveel mogelijk duurzaamheid implementeren. Me dunkt dat dat economsch, logistiek en operationeel nog een hele kluif zal worden. Maar zeer de moeite waard!

Reacties zijn uitgeschakeld.