Vegetarisch recept: Palak Paneer: Indiase curry met spinazie en paneer

Elke twee weken delen we een recept van het KRO-NCRV televisieprogramma BinnensteBuiten met wie we samenwerken. Dit keer viel ons oog op de Palak Paneer van chef-kok Sharon de Miranda. Dit vegetarische, Indiase gerecht komt met een rijk gevulde rijst met onder meer linzen en gezuurde rode uien. Wij gaan alvast in de keuken staan, want dat wordt smullen vanavond!

Ingrediënten (4 personen): 
koolzaadolie
800 g verse babyspinazie 
1 tl komijnzaad
1 tl chilipoeder 
1 tl kurkumapoeder
1 tl gedroogde fenegriek
1 tl garam masala 
6 tenen knoflook
2 el yoghurt
zout
3 el kookroom
150 g rode linzen
300 g Basmatirijst 
1 groentebouillonblokje 

Voor de paneer: 
2 l volle melk
500 ml yoghurt 

Zo maak je het:

1. Begin met het maken van de paneer. Breng de volle melk in een hoge pan aan de kook. Zodra de melk omhoog komt, roer je er 500 ml yoghurt doorheen. Breng het mengsel weer aan de kook. De paneer zal zich snel van de geelgroene wei scheiden. Zodra de paneer volledig gescheiden is, vang je de paneer op in een kaasdoek of theedoek.

2. Bak in een ruime koekenpan, of wok, de spinazie gaar. Plaats de spinazie in een maatbeker en pureer het met een staafmixer fijn. Neem een koekenpan en bak de komijnzaadjes, chilipoeder en de kurkumapoeder al roerend ongeveer 30 sec. Hak de knoflook fijn en bak deze mee. Vervolgens voeg je de paneer toe en bak je deze ongeveer 2 minuten mee. Voeg de gepureerde spinazie toe aan de pan en roer de 2 el yoghurt er doorheen. Bij het uitserveren voeg je een scheutje kookroom toe.

3. Breng de linzen in een pan met 2 liter water, afgedekt met een deksel, aan de kook voor ongeveer 20 minuten. Ondertussen spoel je de rijst af in een bolzeef en laat het uitlekken. Als de linzen 20 minuten hebben gekookt, dan voeg je de rijst en het bouillonblokje toe. Let op dat de rijst een vingerkootje onder het water staat. Zodra er putjes in de rijst vallen, verwijder je de pan van het vuur. Laat het met de deksel op de pan nog 10 min nagaren.

Check ook de andere vegetarische en vegan recepten op onze site.

Over de schrijver

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020