In de Schotse Highlands opende dit 100% vegan hotel haar deuren

Deze maand opende in Schotland het eerste vegan hotel van het Verenigd Koninkrijk haar deuren, Saorsa 1875. Het hotel in de Schotse Highlands is een uniek voorbeeld, dat laat zien dat luxe en duurzame keuzes samengaan. 

Op het platteland

De eigenaren van het hotel zijn moeder en zoon. Jack en Sandra McLaren-Stewert eten al heel lang vegetarisch en sinds een aantal jaar vegan. Zij ervoeren dat er in de grote Schotse steden heel veel aanbod was voor mensen met een vegan lifestyle. Glasgow was zelfs verkozen tot de meest vegan-vriendelijke stad van het Verenigd Koninkrijk, maar op het platteland vonden ze het ingewikkeld en soms zelfs ronduit stressvol om geen dierlijke producten te eten. Hier wilden ze iets aan veranderen. Hun frustratie zetten ze om in een nieuw concept; ze openden het eerste vegan hotel van het Verenigd Koninkrijk in de prachtige Schotse Highlands.

Een vegan hotel

Het hotel is er speciaal voor vegetariërs, vegans en mensen met interesse in een duurzame en plantaardige lifestyle. Alles aan het hotel klopt. Natuurlijk zijn er geen dierlijke producten te vinden, maar dat gaat veel verder dan de keuken. Ook het beddengoed is van natuurlijke, plantaardige materialen. De energie is volledig duurzaam opgewekt, de huidverzorgingsproducten zijn vegan en 100% natuurlijk en ook alle schoonmaakmiddelen zijn ecologisch. Met hun keuzes willen de eigenaren hun gasten meegeven, dat je met een vegan lifestyle absoluut niet hoeft in te leveren op luxe.
Schermafbeelding 2019 06 29 Om 23.53.04

Een chef met lef

De keuken is de grootste verrassing. Elke avond kookt de chef een uniek plantaardig 5 gangen menu. De meeste producten komen daarbij uit de tuin, of zijn door lokale boeren geproduceerd. Van sashimi van watermeloen, tot vegan haggis (het Schotse traditionele gerecht). Alles is mogelijk.
Schermafbeelding 2019 06 29 Om 23.36.01
De gasten hoeven zich verder niet te vervelen. Ze kunnen deelnemen aan een kookworkshop, outdooractiviteiten ondernemen of genieten van de wellness faciliteiten. En het mooie is: je hond mag ook nog mee. Kortom het is een bestemming om op je wishlist te zetten.
Heb jij een ander voorbeeld? Deel je het dan met ons?

Over de schrijver