Let the sun shine! Deze zomer zijn dit de 5 lekkerste vegan ijsjes

De zomerzon blijft ons ook de komende dagen nog verwarmen en dat betekent natuurlijk dat je jezelf mag verwennen met ijsjes. Wij zetten de lekkerste vegan varianten voor je op een rij. Goed voor het milieu en goed voor jou. 

Professor Grunschnabel

Het ijs van Professor Grunschnabel is 100 procent plantaardig en vrij van lactose, gluten, soja en conserveringsmiddelen. De kleur, geur en smaak is afkomstig van natuurlijke ingrediënten. Er zijn creamy smaken, op basis van kokosmelk, en fruity smaken op basis van fruit en kruiden. De verschillende smaken hebben leuke namen, zoals Framboise Extase, Banana Bahiana of Salmia Coco. Het ijs is onder andere te koop bij AH.
Screenshot 20180722 165840 E1532271820138

Ben & Jerry’s

Iedereen kent de heerlijke smaken van Ben & Jerry’s, dus toen ze vegan ijs in Nederland introduceerden, ging de vlag uit. Er zijn vier smaken; Peanutbutter & Cookies, Fudge Brownie, Coffee Caramel Fudge en Chunky Monkey. Je kunt Ben & Jerry’s kopen bij de grotere supermarkten.
Screenshot 20180722 165850 E1532271878942

Abbot Kinney’s

Abbot Kinney’s maakt ijs op basis van kokosmelk (verkrijgbaar in de smaken naturel, aardbei en cacao) of amandelen. Er is verder niets onnodigs aan toegevoegd, behalve een beetje agavesiroop of kokosbloemsuiker voor de structuur. Je kunt het kopen bij Marqt, Ekoplaza en biologische winkels. Sinds kort is er ook een vegan magnum, de Coco Frostick, kokosijs met een laag pure chocolade.
Screenshot 20180722 165914 E1532271937790

Sorbetijs

Sorbetijs kun je vrij gemakkelijk zelf maken in allerlei verschillende smaken en je kunt het opleuken met toppings, zoals cacao nibs, nootjes of kokosrasp. Snij je favoriete fruit in kleine stukjes en gooi het in de vriezer. Wil je een ijsje eten, dan doe je de stukjes ingevroren vruchten in de keukenmachine en voeg je er een beetje water, kokos- of amandelmelk bij. Even goed mixen en klaar ben je. Heb je geen zin om het zelf te maken, dan koop je bij de grote supermarkten de heerlijkste smaken.
Screenshot 20180722 165931 1 E1532272121735

Waterijs

Heb je zin in een licht en verfrissend ijsje, dan kun je natuurlijk ook altijd voor een waterijsje kiezen. De ‘old time favorite’ is natuurlijk een Raketje van Ola, een Festini peren ijsje, een biologisch waterijsje van AH, de Calippo van Ola of een Solero. Ze zijn allemaal vegan en overheerlijk.
Enjoy de zomer en deel je jouw favoriete smaak met ons?
 
 

Over de schrijver

2 gedachten over “Let the sun shine! Deze zomer zijn dit de 5 lekkerste vegan ijsjes”

  1. Heb je ook een tipje voor zelf koolhydraat arm ijs te maken, ivm diabetici?
    Enne een ander tipje; Kijk eens op http://www.saloninbalance.nl Daar probeer ik niet alleen de mens een stukje mooier te maken;Maar ook de wereld mooi te behouden 😉 Mooi jezelf zijn, met respect voor natuur en milieu! ps `t gaat mij niet om reclame!.. Maar wees bewust dat er mensen zijn die werken met respect voor mens en natuur om ze mooi samen te laten gaan:-) Warme groet Loes

  2. Mijn favoriet is zelfgemaakt ijs van enkel vruchten. Rijpe banaan is het hoofdingrediënt, met daarbij nog één of twee andere fruitsoorten, liefst overrijp (en dus afgeprijsd bij Ekoplaza). Ik doe ze in de blender en als het fijne moes is in ijslollie-vormpjes.

Reacties zijn gesloten.