Vegan maaltijdboxen, we zetten ze voor je op een rij

De Zweedse Kicki Theander was in 2007 de eerste die met maaltijdboxen begon. Op kleine schaal startte ze met haar Middagsfrid: een weekmenu met recepten en biologische ingrediënten, gratis thuisbezorgd bij klanten in Stockholm. Nog geen half jaar later was ze niet meer de enige speler in de markt. En nu, dertien jaar later, is  de maaltijdbox populairder dan ooit. Mede dankzij corona. Want de pandemie zorgde ervoor dat de omzet van maaltijdboxen omhoog schoot. Welke vegan maaltijdboxen zijn er allemaal? We zetten ze voor je op een rij. 


Waarom is de maaltijdbox zo’n groot succes? Omdat je niet meer hoeft na te denken over de vraag wat eten we vandaag? Geen boodschappenlijstjes meer hoeft te maken (waarbij je altijd wel wat vergeet). En ook niet meer op onmogelijke tochten door de supermarkt hoeft, op zoek naar onbekende (en dus moeilijke) ingrediënten. Bovendien verspil je minder voedsel, omdat je afgemeten porties ontvangt. En goed nieuws, er zijn steeds meer vegan maaltijdboxen beschikbaar. We zetten ze voor je op een rij:

Boerschappen

Boerschappen is gestart door de Brabantse Stéphanie en Stijn. Ze wilde graag haar passie voor gezond eten met anderen delen en heeft ook een vegan box in het assortiment! De Vegan box bevat zeven à acht verschillende soorten groenten en bonen, fruit en iets extra’s zoals noten. De ingrediënten zijn sowieso voldoende om drie maaltijden mee te maken. De producten bij Boerschappen worden zoveel mogelijk lokaal ingekocht in Brabant. Het kan daarom dat bepaalde ingrediënten voor de recepten, zoals pasta of rijst, niet in de box zitten. Je kunt de Vegan box wekelijks ophalen in Brabant, maar ze worden ook door heel Nederland thuisbezorgd.

Ekomenu

Bij Ekomenu krijg je geen vaste box, maar kun je zelf elke week kiezen uit vier plantaardige recepten. Je kunt vervolgens per maaltijd de hoeveelheid aanpassen. Eet je de ene dag met drie mensen en de andere dag met z’n tweeën? Dan kan je dit gemakkelijk doorgeven. Je ontvangt voor elke maaltijd alle ingrediënten in huis: van vleesvervanger tot peulvruchten en groenten. De maaltijdboxen worden thuisbezorgd, maar je kunt ze ook ophalen bij een Ekoplaza-winkel bij jou in de buurt. Ekomenu is namelijk van dezelfde leveranciers als de Ekoplaza. Alle maaltijden zijn daarom ook volledig biologisch. Heb je nog wat extra boodschappen nodig voor ontbijt of lunch? Dan kun je dat gemakkelijk mee bestellen. Ideaal!

Veganbox

De Veganbox is, zoals de naam al zegt, een volledig veganistische maaltijdbox. De Veganbox is in 2018 gestart door Daan en Tosh. Hun missie? Jou helpen om gevarieerd en lekker plantaardig te eten! Veganbox maakt gebruikt van zero-waste verpakkingsmateriaal en de porties zijn op maat gemaakt. Op deze manier hoef je niets weg te gooien. De Veganbox zit vol lokale seizoensproducten die bovendien ook zoveel mogelijk van biologische afkomst zijn. Je leert allerlei nieuwe en originele recepten klaarmaken zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan.

Vegan Today

Bij Vegan Today kun je kiezen tussen een box voor één tot twee personen of eentje voor drie tot vier personen. Beide boxen bevatten in totaal drie maaltijden. Je kunt een losse box bestellen of ervoor kiezen meteen een abonnement te nemen. In dat geval krijg je 5% korting. Je kunt het abonnement elke week pauzeren of beëindigen. Elke maaltijd is voorzien van een uitgebreid recept en je kunt op de website van Vegan Today ook leuke kookfilmpjes bekijken. Alle boxen worden gratis thuisbezorgd. Extra mooi: Vegan Today maakt gebruik van PLA, afbreekbaar plastic. Dit kun je bij het GFT afval weggooien of in je tuin gebruiken. De ingrediënten komen voornamelijk uit Nederland en zijn waar mogelijk van biologische herkomst.

Maak jij gebruik van vegan maaltijdboxen? En wat zijn jouw ervaringen? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten. 

Over de schrijver

1 gedachte over “Vegan maaltijdboxen, we zetten ze voor je op een rij”

Reacties zijn gesloten.