5 hippe merken met vegan schoenen

Ben jij nog op zoek naar warme vegan schoenen of pantoffels voor de herfst? Kijk dan eens naar ons lijstje met adresjes voor diervriendelijke schoenen. Veel mensen hebben het idee dat vegan schoenen er saai uit zien, maar niets is minder waar. Er zijn namelijk hele leuke sportieve sneakers, elegante schoenen en lieve pantoffels waar geen dierenleed aan te pas komt. Bij deze 5 adresjes kan elke dierenliefhebber met een gerust hart winkelen.

TOMS®

Bijna tien jaar geleden ontdekte de Amerikaanse reiziger Blake Mycoskie dat kinderen in een Argentijns dorpje geen schoenen hadden om hun voeten te beschermen. Hij besloot TOMS® op te zetten, een bedrijf dat voor elk paar schoenen dat wordt verkocht een paar nieuwe schoenen geeft aan kinderen zonder schoenen. Op de vegan afdeling van TOMS® verkopen ze niet alleen vegan schoenen maar ook vegan pantoffels. Deze zijn te zien op de afbeelding boven dit artikel. De bovenzijde is van gebreide stof, de voering van imitatieschapenvacht en de zool van rubber.

Toms Instagram 750X400 E1573049944113
Tom’S

Dr Martens

Je kent vast en zeker de stoere schoenen van Dr Martens wel, met hun iconische gele stiksels. Wat je misschien nog niet wist, is dat ze een vegan schoenenlijn hebben die je haast niet kunt onderscheiden van hun leren schoenen collectie. De schoenen zijn gemaakt van zacht en soepel synthetisch materiaal en zitten volgens vele reviewers (na het inlopen) erg lekker. De schoenen zijn op dit moment nog maar in twee tinten en modellen te krijgen, maar dat is een goed begin.

1550074292805280 Ss19 Vegan Chrome 1460 1461 Gold Landscape E1573050108222
Vegan Dr. Martens

EN&

Alle schoenen van webshop EN& hebben een goed verhaal. Zo verkopen ze o.a. schoenen van kurk en ananasleer. Het materiaal voor de schoenen van ananasleer heet Piñatex en wordt gemaakt van vezels van ananasbladeren, een bijproduct van de ananasoogst. Het materiaal is natuurlijk, sterk, duurzaam, licht en ademend. De vezels uit de ananasbladeren worden door de boeren op de Filipijnen geoogst. Vervolgens worden de vezels in Spanje verwerkt tot werkbaar materiaal. Zo zorgt Piñatex voor extra inkomsten voor de ananasboeren.

Schoenen Vegan En&Amp;
Vegan Schoenen Van En&Amp;

Beyond Skin

Het Engelse schoenenlabel Beyond Skin maakt al meer dan 15 jaar de meest leuke vegan schoenen: van schattige enkellaarsjes tot elegante pumps en van sportieve sneakers tot warme winterlaarzen met (nep)schaapsleer. Alle schoenen zijn 100% vrij van leer en worden gemaakt in Spanje. De materialen worden waar mogelijk lokaal geproduceerd om de CO2-uitstoot zoveel mogelijk te beperken.

Vegan Schoenen Beyond Skin
Vegan Schoenen Beyond Skin

Ahimsa

Dit zijn handgemaakte vegan schoenen uit Brazilië, die dan ook met de boodschap handmade with love komen. En die liefde gaat niet alleen uit naar de dieren, maar ook naar het milieu en de mensen die de schoenen maken. Ze zijn in Nederland oa te koop bij de Amsterdamse winkel vega-life.
43529 Vegetarian Shoes Loafer Brown

Verder lezen?

Hier vind je een overzicht van vegan sneakers (voor in de zomer). En een tijdje terug interviewden we de oprichter van EN& over haar webshop met vegan schoenen. Klik op de afbeelding hier onder om naar het interview te gaan.
Vegan Schoenen En&Amp;

Over de schrijver

12 reacties op “5 hippe merken met vegan schoenen”

 1. Pingback: Veganist worden: zo begin je met veganistisch eten - Happy Vegan

 2. Pingback: Veganisme: meer dan een hype

 3. Bijna alle merken zijn online te koop. Lastig is dat je e niet altijd kunt passen.
  Maar goed…. sommigen merken benoemen ook de verkoopadressen.
  Ik heb hele goede ervaring met TOMS.

 4. Handig lijstje!
  British Knights is trouwens een vegan sneakermerk!
  Maar die heerlijk uitziende sloffen/pantoffels waar zijn die dan te koop?

Reacties zijn uitgeschakeld.