Dankzij de vegan supermarkt is plantaardig eten nog gemakkelijker

De toename van het aantal vegans was een van de belangrijkste foodtrends voor 2018 en deze verwachting komt uit. Supermarkten en restaurants spelen slim in op de vraag naar plantaardig eten, maar de opkomst van de vegan supermarkt zal misschien wel de echte doorslag geven.

In 2050 eet iedereen plantaardig

Plantaardig eten is goed voor het milieu, voor de dieren en voor je gezondheid. Stel je voor dat in 2050 de hele wereldbevolking plantaardig zou eten. Dat zou niet alleen goed zijn voor de dieren, maar we zouden ook nog eens wereldwijd 1.5 biljoen dollar kunnen besparen op schade aan het milieu en zorgkosten. Genoeg redenen dus om (wat vaker) plantaardig te eten.

Groei met 600 procent

Wat je motivatie ook is om plantaardig te eten, je bent niet de enige. In Amerika groeide het aantal vegans de afgelopen drie jaar met 600 procent en in Engeland met 350 procent. Het is dan ook niet meer dan logisch dat bedrijven daarop inspelen. De tijd is rijp.

De vegan supermarkt opent haar deuren

Plantaardig eten wordt steeds gemakkelijker, doordat het aantal vegan restaurants groeit, grote restaurantketens een vegan menu aanbieden en supermarkten een vegan hoek inrichten, maar met de komst van de vegan supermarkt kan het wel eens nog harder gaan.

Bespaar tijd

De vegan supermarkt is een uitkomst voor veganisten, want je weet zeker dat alles in de winkel puur plantaardig is. Voor sommige (beginnend) veganisten is het vinden van de juiste producten vaak een behoorlijke klus. Een vegan supermarkt bespaart dan veel tijd, want je hoeft niet te zoeken in je ‘gewone’ supermarkt én geen etiketten meer te lezen.

Lifestyle winkels

In 2016 opende in Londen de eerste vegan supermarkt. Je kunt er eten kopen, maar ook biologische schoonmaakproducten, kleding, cosmetica en zelfs vegan snacks voor je hond of kat. Ze hebben echt alles wat je nodig hebt om lekker en gezond te eten.

Ook in steden in Amerika en Australië openen vegan supermarkten hun deuren, maar ook in Nederland zijn er inmiddels speciale supermarkten.

Plantaardig eten in Nederland

Op dit moment zijn er vier vegan supermarkten in Nederland. Vegabond in Amsterdam, Veggie4U in Den Haag, Vmarkt in Utrecht en Bio Vegan Winkel in Budel. Bij Vegabond kun je boodschappen doen, lunchen en koffie drinken. Veggie4U heeft een winkel én een webshop en verkoopt bijvoorbeeld ook voedingssupplementen en cosmetica. Bij Vmarkt kun je producten bestellen en in de winkel kopen. Ze hebben een uitgebreid aanbod en op verzoek van klanten kunnen producten aan het assortiment worden toegevoegd. De Bio Vegan Winkel in Budel is de eerste vegan winkel die niet in de Randstad is gevestigd en in een dorp staat, in een authentieke molen nog wel.
Het huidige aanbod winkels is goed, maar lokaal. Zal er binnenkort een grote keten komen die puur plantaardige producten gaat verkopen, of met een webshop die in heel Nederland bezorgt? We wachten met smart.
Hebben we een vegan supermarkt in Nederland gemist? Laat het ons weten, dan voegen we deze toe aan de blog.
 

Over de schrijver

2 gedachten over “Dankzij de vegan supermarkt is plantaardig eten nog gemakkelijker”

  1. Pingback: Hoe gezond of ongezond is een veganistisch dieet eigenlijk? - hetkanWEL

  2. Persoonlijk vind ik het een positieve ontwikkeling, past in het huidige tijdsbeeld en andere kijk op voedsel en omgang met dieren
    Doorpakken zou ik zeggen, waar blijven de winkels met minder of geen plastic ?

Reacties zijn gesloten.