7 merken op een rij: deze vegan winterjassen houden je echt lekker warm

Een nieuwe winterjas vinden, is voor mij altijd een hele opgave. Ik denk dat mijn wensenlijst voor het fenomeen ‘winterjassen’ gewoon te lang is. De jas moet tegen regen kunnen, echt lekker warm zijn, niet te zwaar, een beetje anders dan anders, vegan, duurzaam gemaakt, met een capuchon, de goede lengte en bij voorkeur betaalbaar. Uiteindelijk vond ik deze 7 merken, die ik voor je op een rij zet. 

Hoodlamb

De winterjassen van Hoodlamb veroverden in rap tempo de wereld. De buitenkant is van strak geweven hennep, dat mooi en slijtvast is. De binnenkant is van gerecyclede PET-flessen. Sommige hebben een capuchon met een randje nepbont, gemaakt van gerecycled polyester en hennep. De jassen hebben allerlei handige zakken, zijn licht, warm en onverwoestbaar.
20181022 111536

Jan ’n June

Het Duitse merk Jan ‘n June maakte een perfecte winterjas voor in de stad. Stijlvol, elegant en vegan. De buitenkant is van biologisch katoen en de binnenkant is van gerecycled polyester. Heerlijk warm, zonder het gevoel dat je met je dekbed op stap bent.
20181022 111417

Langerchen

In 2013 startte een Duitse en Chinese ondernemer samen het merk Langerchen. Langerchen maakt de perfecte vegan outdoor jassen. Ze zijn tijdloos, gemaakt van duurzame materialen en met goede arbeidsomstandigheden, functioneel en van goede kwaliteit. Ze maken klassieke en sportieve jassen en bewijzen dat ‘made in China’ heel duurzaam kan zij.
20181022 111311

Vaute

Dit Amerikaanse merk maakt jassen die tegen de koudste winter opgewassen zijn. Ze zijn 100% vegan, kunnen tegen een flinke sneeuwstorm, houden de wind buiten en ze zijn er in klassieke en sportieve modellen, waardoor Vaute er is voor iedereen.
20181022 111336

Wully outerwear, Save the Duck en Frank & Oak

Ook deze drie merken maken vegan jassen met nepdons dat je de hele winter gegarandeerd lekker warm houden. Ze zijn mooi afgewerkt, maken gebruik van synthetische materialen voor de vulling en zijn absoluut tijdloos.
Toen ik zat te dubben welke jas ik ging kopen, bleek mijn moeder nog een oude, maar mooie winterjas in de kast te hebben hangen. Die mocht ik van haar lenen. Hij voldeed aan geen van mijn eisen, behalve dat hij lekker warm was, maar hij was te leen, dus goedkoop en ik was verkocht. Duurzamer dan te leen, dat kan haast niet.
Heb je een aanvulling op de lijst, of nog een mooie jast te leen, laat het ons alsjeblieft weten.

Over de schrijver

12 gedachten over “7 merken op een rij: deze vegan winterjassen houden je echt lekker warm”

 1. Nou ik heb zo’n ayacucho vegan jas gekocht voor veel geld, omdat ik graag een betere wereld wil. Gottegot, niets anders dan ellende. De jas van gerecycled plastic is sowieso niet warm, dus je moet je inlagen voor je de jas aantrekt als ‘t vriest. De rits van de kraag schuurt je kin open. De kraag sluit temet je keel af, zo smal. Voordeel is wel dat deze 100% waterdicht is ook na een wasbeurt. Maar goed niet warm en een hoop pijn door de rits bij je kin, zeker als het vriest een werkelijke treitertoestand. Echt nooit meer en met deze ervaring wil ik niet nog eens zoveel geld voor zo’n slechte prestatie slijten.

 2. ik ben het helemaal eens met de bovenstaande reacties over de belachelijk hoge prijzen die deze firma’s vragen voor hun vegan jassen. Maria zegt dan dat je er jaren mee doet, maar ik moet er dan ook eerst jaren voor sparen en doe met mijn warme jas van de Aldi ook al heel wat jaren…. Die kostte toen 29,95.

 3. Ja het zijn erg duur jassen, maar met zo’n jas doe je jaren en jaren mee. Maar ik begrijp de opmerkingen. Minder spullen en meer kwaliteit en milieu vriendelijk. Trouwens de merk Vaute is mijn favoriet wat betreft rugzakken. Die zijn iets duurder dan bv Zeeman maar gaan jaren mee. Je kunt ze in Amsterdam zuid Oost kopen.

 4. hahaha belachelijk gewoon deze prijzen hier moet ik 5 jaar voor sparen.
  En dan gemaakt van gerecycelde pet flessen ? waar komt dat terecht na afloop en gedurende het gebruik ?

  1. Dat is ook mijn eerste gedachte waar blijft de polyester tijden wassen en na gebruik? Klinkt leuk vegan maar ga liever voor wol en ander natuurlijk materiaal.

 5. Ik zit er steeds meer aan te denken om me van deze nieuwsbrief af te melden, want het kan wel is heel vaak alleen maar als je een dik inkomen hebt, niet iedereen kan zich klakkeloos jassen van een min 200 euro permitteren. En zo is het met veel dingen hier, De site moet echt het kan wel als je een goed inkomen hebt gaan heten. Mensen die veel minder kunnen besteden of bijna niets krijgen alleen maar dode mussen hier.

  1. Ja ik zie dat regelmatig het kan wel eigenlijk verandert moet worden in het kan soms of het kan als je een warme portemonnee hebt. 🙁 is niet grappig meer

Reacties zijn gesloten.