Vegetarische slager groeit van 1 naar 1000 verkooppunten in 3 jaar tijd

Kip-Kerrie Salade Van De Vegetarische Slager. Foto: Vegetarische Slager
Kip-Kerrie Salade Van De Vegetarische Slager. Foto: Vegetarische Slager
De Vegetarische Slager gaat uitbreiden naar België. Gisteren maakte deze diervriendelijke slager — want voor zijn producten wordt geen enkel dier gedood — bekend dat de Belgische supermarkt Delhaize de producten van de Vegetarische Slager zal gaan verkopen. Daarmee zal de Vegetarische Slager nog in 2013 op 1.000 plekken verkocht worden. Een snelle groei, in aanmerking genomen dat 3 jaar geleden het aantal verkooppunten nog op 1 lag.
Het bedrijf van Jaap Korteweg begon in Den Haag, maar kreeg al snel internationale aandacht. Verschillende internationale media, waaronder kranten als The Independent en de New York Times, zagen in de producten van de Vegetarische Slager een serieus alternatief voor vlees eten: want, wonder boven wonder, de vleesvervangers van het bedrijf smaken echt naar vlees.
De laatste tijd is het bedrijf druk bezig om internationaal te gaan. Enkele maanden geleden werd al een verkooppunt van de Vegetarische Slager in Luxemburg geopend. Ook toen al waren plannen bekend om de rest van Europa, met name in Duitsland en België, verder te groeien. De deal met Delhaize lijkt een belangrijke stap op deze weg.
Roel Dekelver van Delhaize over de deal; “We zijn zeer verheugd te melden dat één van de marktleiders op het vlak van plantaardige vlees- en visvervangers haar producten via onze keten beschikbaar maakt voor het Belgische publiek. We spreken hier effectief van de nieuwste generatie van vlees- en visvervangers die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. De hoogwaardige culinaire producten kunnen in allerlei recepten worden gebruikt en maken vegetarische gerechten nog meer toegankelijk voor de Belgische consument. In het bijzonder voor nieuwe consumenten die voor het eerst een stukje kip of vlees willen vervangen door een vegetarisch alternatief.”
De Vegetarische Slager wil binnen 10 jaar tijd de grootste slager ter wereld worden. Dat zou een mooie ironie zijn: de grootste slager ter wereld die geen dier doodt, enkel soja…
Bron: persbericht
Lees ook
Teken de petitie voor een oerwoudvrije Magnum
Hamburger van kweekvlees: “Voelt als gewone burger, maar smaakt als proteïne cake”
Vegetarische slager opent ook in Luxemburg, mogelijk volgt rest van Europa

Over de schrijver

1 reactie op “Vegetarische slager groeit van 1 naar 1000 verkooppunten in 3 jaar tijd”

Reacties zijn uitgeschakeld.