Verbeter de wereld, begin met een ijsje

2Een ijsje is geschikt voor elk moment en elke gemoedstoestand. Ik kan me herinneren dat mijn moeder en huisgenoot R. samen op een avond een bak ijs soldaat maakten. Caramelijs, bij voorkeur. Misschien niet de meest gezonde gewoonte, maar sommige dagen leenden zich er bij uitstek voor. En in die tijd hadden zowel huisgenoot als moeder een goede reden om een bak ijs leeg te eten. Maar er zijn nog meer redenen om ijs te eten. Een waterijsje voor de magere, maar warme dag, strawberry-cheesecake bij een gebroken hart en ‘Cookie Dough’ bij een filmavondje met vriendinnen.

Smullen voor een goed doel
Maar er is nog een goede reden om ijs te eten: de wereld een stukje mooier maken. Tenminste, als je kiest voor één van de smaken van Ben & Jerry’s. Al sinds hun eerste scoop is dit merk ervan overtuigd dat elke bak ijs de wereld een stukje beter kan maken. Zo supporten ze al jaren War Child met de smaak ‘Peace of Strawberry Cheesecake’. Daarnaast wordt er aandacht gevraagd voor het het smelten van de ijskappen met ‘Baked Alaska’.

Kies zelf waarom jij jouw ijsje eet
Ga je meer voor chocolade-ijs, dan kun je zelf een naam én een goed doel verzinnen. Want vanaf vandaag ligt er een ‘naamloze’ Ben & Jerry’s smaak in de winkels. Het bestaat uit roomijs met stukken chocolade-koek, pure choco peace-tekens en een swirl van choco fudge. Op de website van B&J’s kan je een creatieve, grappige of goede naam invullen die duidelijk maakt waar jij je ijsje voor eet. Of het nu gaat om de overbevissing van tonijn (bijvoorbeeld ‘No Tuna Tonight’), ergernis over de schadelijke uitstoot van eindeloze files in Nederland (‘Traffic Delay-cious’) of de overtuiging dat koeien in de wei horen (‘Dutch Dairy-Air’).

Eten voor een goed doel: het excuus voor het eten van een ijsje is nog nooit zo goed geweest.