Verbeter het IQ van je kids met deze supervoeding

5843577306 06Fd6132F71
Foto: Albertogp123 (Flickr)

Voor een goede ontwikkeling van de hersenen is bij kinderen gezonde voeding extra belangrijk. Natuurlijke voeding waar alle voedingsstoffen inzitten kan een boost geven aan het IQ en de leerprestaties. De vuistregel is: veel groenten en fruit, noten en zaden, liefst met zoveel mogelijk variatie. Elke kleur voedsel bevat weer andere phytonutriënten en anti-oxidanten. Met deze superfoods begint het nieuwe schooljaar in ieder geval goed.

Bietensap – energyboost

Het is minder vies dan je denkt en zit vol met gezonde stoffen. Bietensap verbetert het uithoudingsvermogen doordat de spieren efficiënter omgaan met hun brandstof. Vandaar dat topsporters bietensap drinken een paar uur voor een grote prestatie. Dat komt vooral door de nitraten in bietensap die de bloedstroom stimuleren waardoor er meer zuurstof vervoerd kan worden. Bijvoorbeeld naar de spieren, maar ook naar de hersenen, waardoor bietensap zelfs een rol kan spelen in het voorkomen van dementie. Verder zitten bieten vol met mineralen, vezels,  en luteine en zeaxanthine, stofjes die goed zijn voor de ogen.

Supershakes met rode vruchten

Is bietensap toch net niet cool genoeg, maak dan eens een lekkere smoothie in een blender met ingevroren fruit. In rode vruchten zitten salvestrolen die een belangrijke rol spelen in het voorkomen van kanker. Voeg andere gezondheidstoppers toe als kokosmelk of amandelmelk en hennepzaad dat vol zit met onder andere ijzer en omega 3 vetzuren.

Wei-eiwit als brandstof

Wei-eiwit is vooral voor opgroeiende kinderen één van de beste bouwstoffen. Dit zeer zuivere eiwit bevat veel L-glutamine, een belangrijk aminozuur voor het opbouwen van gezond weefsel en een goed maag-darmstelsel ter voorkoming van allergieën. Het bevat ook het belangrijkste anti-oxidant in ons lichaam, glutathion. Kinderen die daar te weinig van binnen krijgen lopen meer risico op het ontwikkelen van ADHD, asperger en autisme (Bron: Natural News).

Omega 3 vetzuren

Kinderen moeten dagelijks minimaal 1 gram goede kwaliteit omega 3 vetzuren EPA en DHA binnenkrijgen. Omega 3 vetzuren zijn belangrijk bij de vorming van de hersenen en voor het doorgeven van signalen in de hersenen. Een goede bron daarvoor is wilde sockeye zalm van Alaska. Bijvoorbeeld te koop bij Fishes of tegenwoordig ook bij AH. Vlees van graskoeien is ook een bron van omega 3 vetzuren evenals biologische eieren. Voor vegetariërs kan omega 3 gehaald worden uit lijnzaadolie of gepeld hennepzaad. Niet geestverruimend maar wel geestversterkend.

Bron: Natural News

Lees ook:

Kinderen minder creatief dan vroeger

Cannabis in je bankbiljet en andere superplanten

Kinderen 50% minder kans op eczeem door probiotica

Over de schrijver

4 gedachten over “Verbeter het IQ van je kids met deze supervoeding”

 1. Het is klinkklare onzin dat we visolie zouden moeten slikken. In de documentaire Sea the Truth wordt dat ook wetenschappelijk onderbouwd. In veel reclames kun je lezen dat het belangrijk is om visolie te gebruiken, omdat die rijk zijn aan Omega 3 vetzuren. Op zich klopt dit. Wat men er echter niet bij verteld is dat voor de productie van een klein beetje visolie, heel veel vis nodig is. Terwijl de druk op de visstanden wereldwijd al zo groot is. Veel zeeën worden volledig leeggevist of verwoest door sleepnetten. Wat ook niet verteld wordt is dat vissen die Omega 3 vetzuren helemaal niet zelf aanmaken. Die krijgen ze binnen door het eten van algen.
  De Omega 3 vetzuren EPA en DHA worden steeds meer erkend als belangrijk voor de gezondheid. Omega-3-vetzuren zouden kunnen bijdragen in het voorkomen van hart- en vaatziekten, artritis en depressies. Daarnaast verlagen Omega-3-vetzuren het cholesterolgehalte in het bloed en zijn onder meer van belang voor de oogfunctie en de hersenstofwisseling. De beste bron voor Omega 3 vetzuren is koud geperste lijnzaadolie. Iedere dag 1 tot 2 eetlepels in je muesli is een goede basis om geen tekorten te kijgen.
  Als je extra Omega 3 vetzuren EPA en DHA binnen wilt krijgen, zijn er ook vegetarische capsules op basis van algen verkrijgbaar, waardoor er ook geen verontreinigingen in zitten die in visolie wel zitten. De Engelse capsules van het merk V Pure hebben de keurmerken van zowel de Engelse vegan- als vegetarian society. Lees meer over V Pure op http://www.v-pure.com.
  Meer lezen over Omega 3 Vetzuren: http://nl.wikipedia.org/wiki/Omega-3_vetzuren
  Meer lezen over wat er mis is met vis: http://www.mare-nostrum.nl/
  De V Pure capsules zijn verkrijgbaar via VEGA-LIFE: http://www.vega-life.nl
  Andere goede algencapsules inclusief keurmerken zijn te koop via: http://www.omega3capsules.nl

Reacties zijn gesloten.