Verbouw niet duur, maar verbouw duurzaam

Een verbouwing is vaak veel vervuilender dan het lijkt. Vooral omdat mensen bij een verbouwing in ieder geval gedeeltelijk overgaan op nieuwe spullen. Maar wat gebeurt er dan met de spullen die worden weg gedaan? Die worden soms gerecycled, maar vaak ook verbrand of opgehoopt. Het opgehoopte afval bestaat voor een groot deel uit moeilijk verteerbare stoffen. Dit zorgt voor vervuilde, chemische en lelijke gebieden, vooral in Afrika.

Afvoeren én recyclen van oude spullen

Recycling zou een goede manier zijn om deze berg vervuilende afval te voorkomen. Op dit moment wordt deze optie vaak nog niet of amper serieus genomen. IFFHAAN is een Nederlands bedrijf dat zich specialiseert in een nieuwe en originele vorm van recyclen. “Normaal houdt een bedrijf zich alleen bezig met de verhuizing of de verbouwing, maar niet met het recyclen van de oude spullen. Meubels en kantoorartikelen verdwijnen op die manier massaal in de afvalcontainer. Dat moet toch anders kunnen, dacht ik toen,” vertelt oprichter en eigenaar van IFFHAAN, Bart Elbertse. Zijn bedrijf zorgt niet alleen voor het afvoeren van de spullen, maar zorgt ook voor de recycling van de meubels, stofferingen, bedrijfsartikelen en andere woon en werk accessoires.

Een nieuwe plek voor oude spullen

Het afvoeren van oude spullen is op deze manier vele malen goedkoper dan wanneer bijvoorbeeld een bouwbedrijf of verhuisbedrijf dit zou doen. Het zorgt er ook nog eens voor dat je oude spullen niet naar de groeiende afvalberg worden afgevoerd, maar een nieuwe plek weten te vinden. Zo zorgt IFFHAAN voor export van ouder meubilair naar Afrika. Daar wordt het gebruikt in onder andere scholen, woningen en bedrijven. Hierdoor kan dit werelddeel profiteren van onze oude spullen in plaats van dat het een dumpplek voor ons afval wordt.

Gebruikt meubilair in je nieuwe kantoor

Ook biedt IFFHAAN vele mogelijkheden aan startende ondernemers en mensen met een laag inkomen. Zij krijgen op deze manier de mogelijkheid om voor een klein bedrag hun vestiging of woning in te richten met gebruikt meubilair in goede staat.
Al met al is een ontruiming door IFFHAAN een goedkopere optie, een investering in een gezond milieu en een investering in een wereld zonder armoede. En dit alles komt voort uit een creatief, groeiend bedrijf dat ontruimingen bij verhuizingen en verbouwingen verzorgt.
Voor meer informatie over de service van IFFHAAN Clearance & Recycling kan je terecht op hun website: www.IFFHAAN.com.
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met IFFHAAN.

Over de schrijver