Verenigd Koninkrijk is eerste met ambitieuze klimaat doelstellingen

De Britse premier David Cameron. Foto: World Economic Forum, Flickr

De Britse regering heeft ambitieuze doeleinden gesteld voor het reduceren van CO2 uitstoot. In 2025 moet de uitstoot 50% lager zijn dan de uitstoot van 1990. Opmerkelijk is dat deze doelen niet vrijblijvend zijn, maar in de wet worden opgenomen.

Door milieugroepen wordt enthousiast gereageerd op de voornemens: “Geen ander land heeft aan de wet gebonden doelen voor het reduceren van uitstoot gesteld die reiken tot na 2020. Met dit besluit toont het Verenigd Koninkrijk echt leiderschap op het gebied van klimaatverandering,” aldus een woordvoerder van het Britse Wereld Natuur Fonds.

Lange tijd leek het erop dat het Britse kabinet minder ambitieuze doelen zou stellen, vanwege zorgen over de economische impact van de voorstellen. Premier Cameron, die eerder beloofde dat zijn regering de “groenste ooit” zou worden, heeft echter doorgezet. Hij verwacht dat reductie van CO2 economische kansen biedt: “Wij maken van het Verenigd Koninkrijk een leidende speler in de globale CO2-arme economie, waardoor we belangrijke nieuwe industrieën en banen creëren.”

Bron: Treehugger, The Guardian

Lees ook

Over de schrijver

2 reacties op “Verenigd Koninkrijk is eerste met ambitieuze klimaat doelstellingen”

  1. Beleid zegt iets over de toekomst, jouw lijst zegt iets over waar UK nu staat. Samen zeggen ze iets over de ambitie van de UK. Die is stevig, en wordt gegrondvest in een wet. Samen een stevig fundament om snel hoger te staan op het lijstje.

  2. Wat een geblaat weer van de UK, als je kijkt wat ze doen en waar ze staan doet de UK het ontzettend slecht op duurzaam energiegebied. Op http://www.energy.eu/#renewable zie je dat de UK net als NL in de onderste 5 landen van Europa staat op duurzaam energiegebied. Maar goed wellicht dat ze nu wakker worden maar ik zou meer onder de indruk zijn als ze leiderschap in de praktijk laten zien inplaats van op papier en met veel geblaat in de pers.

Reacties zijn uitgeschakeld.