Verfris je was met wodka en andere tips

Boenen
Bron: Jaymiek (Flickr.com)

Als je op milieuvriendelijke manier wil schoonmaken, is soda een goed ingrediënt. Maar er zijn ook andere manieren om je huis op natuurlijke wijze schoon te krijgen.
Wasopfrisser
Eén of twee keer sprayen met wodka frist je kleding op tussen twee wasbeurten. De drankgeur verdampt snel, net als de vieze luchtjes die je wilt verwijderen.
Schuurmiddel
Iedereen die wel eens een wasbak heeft geprobeerd schoon te maken, zweert bij schuurmiddel. Maar het kan ook zonder de slechte chemicaliën. Doe een half kopje zuiveringszout in een kom, voeg vloeibaar wasmiddel toe tot het mengsel lijkt op taartglazuur en scrubben maar!
Glasreiniger
Om je spiegels te laten schitteren, voeg je twee eetlepels witte azijn in een liter water. Doe wat van dit mengsel in een spuitfles en spray het op de spiegel. Neem het af met een doekje en je hebt weer helder zicht.
Ontstopper
Is je gootsteen verstopt? Pak dan een pak zuiveringszout, een kopje azijn, citroensap en een liter warm water. Bouw je eigen vulkaan door een half kopje zuiveringszout in de afvoer te gooien. Laat de azijn volgen en dan ongeveer een kwart kop citroensap. Laat het een tijdje schuimen en spoel dan de afvoer door met het warme water.
Bron: Ecosalon
Lees ook
Leuker shoppen in de Avondwinkel
Nu overstappen op elektrisch autorijden of wachten op het alternatief?
Experts willen huisdieren aan rauw vlees-dieet