Verhip maakt babykleertjes met een goed verhaal

Afbeelding: Verhip
Afbeelding: Verhip

Verhip vindt dat elke pasgeboren baby recht heeft op kleding met een goed verhaal. Daarom maken ze babykleding van de beste kwaliteit: duurzaam en eerlijk geproduceerd, comfortabel voor de baby én praktisch voor ouders. We spraken initiatiefneemster Brendy Boogaard over deze bijzondere kleine kleertjes:
“Het is zoveel meer dan het product alleen. Met Verhip bieden we ouders, vrienden en familie van een pasgeboren baby een keuze voor babykleding waar je oprecht trots op kunt zijn.”

Een grote impact

“In 2015 begon ik met mijn onderzoek naar de textielketen. Hoe meer ik me erin verdiepte, hoe meer ik leerde over de negatieve impact ervan. Ik besloot om het anders te gaan doen op de plek waar de impact het grootst is.”
“ Zo kwam ik er achter dat veel ouders die in verwachting zijn van hun eerste kindje vooral kleding kopen die leuk oogt, maar uiteindelijk niet praktisch blijkt, bijvoorbeeld tijdens het verschonen. Dat is zonde, want ouders gebruiken deze kleding niet en gooien het uiteindelijk weg. Onze eerste collectie is daarom gebaseerd op de ervaringen van ruim 200 ouders en heeft allerlei handigheidjes, zoals mouwtjes die met je kind meegroeien. We willen dat ouders het liefst elke dag de kleertjes van Verhip uit de kast pakken omdat het comfortabel is voor de baby en praktisch bij het aan- en uitkleden.”
.

Over de schrijver