Verhoging minimumloon is goed voor de economie

Verhoging Minimumloon Goed Voor Economie. Foto: Scot Ableman, Flickr
Verhoging Minimumloon Goed Voor Economie. Foto: Scot Ableman, Flickr
Amerikaanse bedrijven moeten werknemers betere arbeidsomstandigheden aanbieden om hun motivatie en productiviteit te verhogen.

President Obama verhoogt het minimumloon voor ambtenaren met 40 procent. Dat heeft hij gisteren aangekondigd in zijn State of the Union. Obama’s toespraak over de toestand van de Verenigde Staten voor het Congres was gewijd aan armoede en inkomensongelijkheid.

Bedrijven vinden verhoging van het minimumloon geen goed idee. Ze zijn bang dat hogere salarissen ten koste van de winst gaan. Harvard Business Review legt uit waarom een hoger minimumloon wel goed is voor de economie. Volgens Zeynep Ton, hoogleraar arbeid aan de MIT Sloan School of Management, wordt de productiviteit en betrokkenheid van werknemers vergroot als ze meer salaris krijgen. Daarmee wordt de winstgevendheid van een bedrijf verhoogd.

Een verplichte verhoging van het minimumloon dwingt bedrijven om aantrekkelijker te worden voor werknemers en werkprocessen beter in te richten zodat hun motivatie en productiviteit stijgt. Eigenlijk is een verplicht wettelijk hoger minimumloon een “geschenk” voor het bedrijfsleven, aldus Ton.

360, het beste uit de internationale pers.

Bron: 3602360

Koop 360 in de kiosk of de app store. Volg 360 ook op Twitter of Facebook.

Meer van 360

Fukushima werft daklozen om kerncentrale schoon te maken

Vis eet plastic soep… en wij eten vis

Gezond eten is goedkoper dan de meeste mensen denken

Over de schrijver