Verkiezingsdebat: wie is de echte kampioen van de groene economie?

Groene Debat
Stientje Van Veldhoven (D66) En Martijn Van Dam (Pvda), 2 Van De 6 Debaters.

Gaat Nederland na de verkiezingen alleen bezuinigen of de economie duurzaam hervormen? Dat is de centrale vraag op het Groene Verkiezingsdebat dat NRC Handelsblad en ondernemersvereniging De Groene Zaak organiseren op dinsdag 4 september 2012. In vrijwel alle verkiezingsprogramma’s staan ambities over thema’s als duurzaamheid, grondstoffen, energie en de ‘circulaire economie’. Maar hoe concreet zijn deze ideeën?
Sharon Gesthuizen (SP), Martijn van Dam (PvdA), Eddy van Hijum (CDA), René Leegte (VVD), Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) en Stientje van Veldhoven (D66) zullen aan het Groene Verkiezingsdebat deelnemen. 
Lees ook
D66 belooft lagere energierekening voor 1 miljoen huishoudens
Nu heel simpel: goedkope en groene stroom van eigen dak
Peilingen tonen zonnige toekomst voor groene coalitie
Zij debatteren in de Rode Hoed in Amsterdam over drie onderwerpen die de kern raken van de groene economie: energie, grondstoffen en financiën. Welke partijen willen de financiële crisis gebruiken om de Nederlandse economie structureel te hervormen en zien daarbij kansen voor economische groei? Wat betekent het dat de Nederlandse gasbel straks op is? Hoe schakelen we om naar duurzame energiebronnen? Hoe berekenen we de milieukosten van producten? Moet de belasting op arbeid omlaag en op grondstoffen omhoog?
Het debat vindt plaats op dinsdagavond 4 september in de Rode Hoed in Amsterdam. Dit debat is toegankelijk voor publiek, kaarten zijn verkrijgbaar via www.derodehoed.nl. Debatleider is Joost Oranje, plaatsvervangend hoofdredacteur van NRC Handelsblad. Behalve door organiserende partijen NRC Handelsblad en De Groene Zaak wordt het debat ondersteund door een brede coalitie van maatschappelijke organisaties die voor dit debat de krachten hebben gebundeld: DGBC, Duurzame Energie Koepel, Greenpeace, IUCN, MVO Nederland, Natuur & milieu, NCDO, Netbeheer Nederland en Urgenda, alsmede twee leden van De Groene Zaak: PGGM en Eneco.
Meer informatie is te vinden op de site van NRC of De Groene Zaak

Over de schrijver