Verkiezingsposterellende voor de VVD

hetkanWel kluste deze poster in elkaar

Als je een politieke partij bent, is heldere communicatie ontzettend belangrijk. Zeker in verkiezingstijd. Je wilt een duidelijke boodschap overbrengen en als afzender herkenbaar zijn. En je wilt niet, dat allerlei lokale afdelingen van jouw partij zelf goedbedoeld gaan lopen prutsen met logo’s en lettertypes.
Zo dacht de VVD er verstandig aan te doen, hun huisstijlboek online te zetten. Zodat iedereen precies kan zien hoe je een poster in VVD-stijl moet maken: neem een pakkende rechtse quote, gebruik het juiste lettertype en de juiste kleur, onderstreep het en sluit af met met de pay-off “VVD, zeker nu”.
Het blijkt een staaltje vastdenken. Want ook de tegenpartij maakt er handig gebruik van.
Zo verschijnen er in de aanloop naar de verkiezingen op 12 september 2012 allerlei zelfgemaakte posters, die zeker níet afkomstig zijn van VVD-aanhangers. Met teksten die variëren van milde spot over het VVD-verkiezingsprogramma en de poster zelf (“Geen gelul, alle werknemers op de nul”, “Het maakt niet uit wat je roept, als je er maar zo’n kekke streep onder tieft”) tot wat meer provocerende posters zoals ‘Arbeid maakt vrij’, van de Jonge Socialisten.
Uiteraard tot grote onvrede van de VVD, die zich steeds moet verantwoorden en moet verklaren dat de controversiële posters toch echt níet van hen afkomstig zijn.
Bron: Omdenken.nl // Laura Koppenberg
Omdenken is denken in termen van kansen en niet van problemen. Het is een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is, en wat je daar mee zou kunnen. Je gebruikt in feite de energie van het probleem voor iets nieuws.
Meer omdenkcasussen
Zo werd pesten gestopt
Hond denkt om
Stad zoekt boer

Over de schrijver