Verklaring van Internet Vrijheid strijdt voor open internet

Internet EagleEen groep organisaties, waaronder Amnesty International en Mozilla (moederbedrijf van o.a. browser Firefox), hebben een “Declaration of Internet Freedom” opgesteld. Deze verklaring moet waarborgen dat het internet een open en vrij netwerk blijft.
Lees ook
D66 staat pal voor internetvrijheid. Maar hoe goed is dat?
Zo maken we ons onderwijs geschikt voor de 21ste eeuw
Elektrisch leasen: elektrisch rijden zonder de nadelen
Volgens de verklaring moet internetvrijheid door een paar principes geregeerd worden:
1. Expressie: censureer het internet niet.
2. Toegang: stimuleer universele toegang tot snelle en betaalbare netwerken.
3. Openheid: behoud het internet als een open netwerk, waar iedereen vrij is om te verbinden, communiceren, schrijven, lezen, kijken, luisteren, creëren en innoveren.
4. Innovatie: bescherm de vrijheid om te innoveren en creëren zonder toestemming. Blokkeer nieuwe technologiën niet en bestraf degenen die innoveren niet voor de acties van hun gebruikers.
5. Privacy: bescherm privacy en verdedig het vermogen van iedereen om te controleren hoe hun data en apparaten gebruikt worden.
De verklaring moet plannen om de internetvrijheid te beperken tegegaan en bij het publiek bewustwording te creëren. Wetten om internetvrijheid te beperken, zoals ACTA en SOPA, kregen eerder dit jaar forse kritiek van verschillende grote internetbedrijven en burgerorganisaties. Burgers kunnen de verklaring ondertekenen en bediscussiëren op savetheinternet.com.
Bron: Free Press, NOS, Mashable.

Over de schrijver

1 gedachte over “Verklaring van Internet Vrijheid strijdt voor open internet”

  1. Heel erg belangrijk dit, alle sappige details die de laatste tijd naar boven zijn gekomen hoe alle vuile spelletjes werken had zonder internet heeeel erg lang geduurd.

Reacties zijn gesloten.